Kartoffelmad med æg

Kartoffelmad med æg og purløg.

Her finder du opskriften på en lækker kartoffelmad med æg, mayo og purløg på toppen.

En kartoffelmad er altid lækkert.  Det er dejlig enkelt at lave denne mad, men den smager super dejligt. Man kan spise kartoffelmad med æg og purløg både til frokost men også til en hurtig gang aftensmad. Det er især oplagt hvis der er kartofler tilbage fra aftensmaden dagen før.

Kartoffelmad med æg

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
2 madder
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Nydes med det samme

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 2 kogte kartofler
  • 1 æg
  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • Mayonnaise
  • 1 tomat
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smør begge skiver rugbrød med et godt lag mayo.
  • Skær kartoflerne i skiver og fordel ovenpå.
  • Halver ægget og kom et halv æg på hver mad.
  • Drys med flagesalt, peber og purløg på toppen.
  • Server med en tomat skåret i både. Velbekomme.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Mere inspiration til opskriften.
  • Skal I have kartofler til aftensmaden, så tilbered lidt ekstra og så har du til en kartoffelmad dagen efter. Enten til frokost eller aftensmad.
  • Hjemme hos os kan vi godt spise rugbrød en gang om ugen til aftensmaden. SÅ gør vi lige ekstra ud af det og får nogle lækre madder.
  • I stedet for at koge ægget hårdkogt, så kan du tilberede det til det er “smilende”. Et smilende æg får et par minutter mindre end det hårdkogte. Så er blommen en smule blød og det er super lækkert på en rugbrødsmad med kartofler.
  • Det kan være lækkert at riste rugbrødet, inden mayo, kartofler, æg og purløg kommes på. Det giver en dejlig sprødhed.
  • Hvis du kan lide mayonnaise, så kan jeg kun anbefale, at du laver din egen mayonnaise og kommer den ovenpå. Du kan selvfølgelig også købe en, men det er både hurtigt og nemt at lave sin egen – og så smager det bare dejligt.

 

Kartoffelmad med æg

Dansk smørrebrød – kartoffelmad med æg.

Kartoffelmad er en af mine yndlingsmadder, og jeg ved, at det er mange personers favorit. Den er simpel, frisk og smager bare rigtig godt.

Du kan vælge at koge kartoflerne, når du skal bruge dem til at lave maden. Dog bruger jeg selv ofte kartofler, jeg eksempelvis har kogt og brugt til aftensmaden dagen før.

På den måde undgår jeg at smide kartoflerne ud og får brugt mine rester. Man kan også bruge sine kartofler fra dagen før til en portion brasede kartofler. Mmmm det er SÅ godt!

Om du vælger at bruge de kogte kartofler fra dagen før, eller om du koger dem på dagen, så er det bare vigtigt, at de når at blive helt kolde. Så er de meget nemmere at skære i skiver da de samler sig efter kogningen.

Når først du har dine kogte kartofler, så er resten af maden nem at gå til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..