Home Juleopskrifter Appelsinkage

Appelsinkage

by Maria
Appelsinkage

Skøn krydret appelsinkage!

Her får du opskriften på en utrolig lækker appelsinkage med varme krydderier og marcipan. Når kagen er bagt bliver den overhældt med appelsinsirup. Det gør kagen ekstra svampet og kagen får den skønneste smag af appelsin.

Denne appelsinsirup gør også, at kagen holder sig frisk og svampet i flere dage. Kagen passer også perfekt til juletiden, da den er fyldt med krydderier som minder om den søde juletid.

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve den!

Appelsinkage

Appelsinkage

print
portioner: 1 kage forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 180 g. blødt smør
  • 150 g. sukker
  • 3 æg
  • 150 g. marcipan, revet
  • Skal fra 1 appelsin
  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. nelliker
  • APPELSINSIRUP:
  • Saft fra 2 appelsiner
  • 50 g. sukker

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Bland smør og sukker godt sammen i en stor skål
  • Pisk æggene i smørblandingen et ad gangen og vend derefter den revet marcipan og appelsinskal deri 
  • Til sidst sigtes alle de tørre ingredienser i skålen
  • Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir
  • Kagen bages i 40 minutter, (alt efter ovnens varme). Stik evt. med en træspyd for at se om dejen hænger ved. Hvis den gør så giv den et par minutter mere
  • Imens koges appelsinsaft og sukker op i en lille karserolle. Lad det simre i ca. 10 minutter for at smelte sukkeret og gøre konsistensen lidt tykkere. Tag den derefter af varmen
  • Når kagen er bagt tages den ud af formen og afkøles på en bagerist
  • Overhæld den afkølede sirup på den afkølede kage og lad siruppen trække ind i kagen i et kvarters tid før du skærer kagen i skiver. Velbekomme!

Du kan finde flere opskrifter på kager lige her!

1 comment

Ann kristina 2. december 2019 - 10:09

Hej ❤️ Mht ovnen er det alm ovn eller varmluft du bruger ? Jeg er nemlig lidt i tvivl. Kagen ser mega lækker ud. Har du puttet glasur på efter du har hældt siruppen på eller har du bare brugt flormelis istedet for alm sukker da du lavede den ? Jeg glæder mig så meget over din bog den er fantastisk og så inspirerende. Kh fra Ann

Reply

Leave a Comment