Blomkålsbrød

by Maria

Blomkålsbrød.

Her finder du opskriften på blomkålsbrød. Det er et nemt blomkålsbrød uden mel som kræver hverken særlig meget tid eller så mange ingredienser at lave.

Blomkålsbrødet er et sundere alternativ til det hvide brød, da det laves helt uden mel, og så smager det bare super lækkert.

Brug fx brødet til at lave en lidt sundere toast, du kan se opskriften på blomkålstoast her! Det kan virkelig anbefales til frokosten.

Jeg bruger blomkålsbrødet det til en masse forskelliget. Især elsker jeg at bruge det som et alternativ til brød, når jeg laver mig en god sandwich.

Blomkålsbrød

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
6 stykker

Ingredienser

  • 350 g blomkål
  • 2 æg
  • 40 g revet parmesan
  • ½ tsk. salt og lidt peber
  • 1 spsk fiberhusk

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Skær blomkålen i stykker og kom den i en foodprocessor/minihakker.
  • Kør det til blomkålen er finthakket.
  • Kom det i en skål med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
  • Massen fordeles på 2/3 af en bageplade med bagepapir, så det er lige tykt over det hele - brug en dejskraber.
  • Det bages i ovnen i 20 minutter.
  • Lad massen afkøle før den skæres ud i 6 lige store stykker. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Når brødet er færdigt bagt så husk at lad det køle af på en kølerist, inden det skæres i skiver. På den måde når det at sætte sig og du sikre dig at det ikke går i stykker når der skæres i det.
  • Brødet kan holde sig på køl i 3-4 dage.
  • Alternativt kan det fryses ned. Her er det en god idé at fryses hvert stykke ned mellem bagepapir, ellers vil de hænge sammen når de fryses.

 

 

Blomkålsbrød uden mel.

Der er dem som gerne vil skære ned på kulhydraterne i form af brød, pasta, ris og mel generelt. Og så er der andre som ikke tåler gluten. Her er denne opskrift på et godt grøntsagsbrød lavet på blomkål oplagt. Der er ganske få ingredienser i, og stedet for at det er hvedemel som binder ingredienserne sammen så er der brugt fiberhusk.

Det smager altså ikke som almindeligt brød lavet på mel, men det er et rigtig fint grøntsagrigt alternativ, hvis du er på jagt efter sådan en opskrift.

 

Pizza med blomkålsbund.

Opskriften kan du faktisk også bruge til at lave en pizza på grøntsagsbund.

Tilbered blomkålsbrødet som der står i fremgangsmetoden, og efter det har været i ovnen, kan du smøre bunden med tomat,  drysse med ost og hvad du ellers ønsker at komme på. Kom det tilbage i ovnen og tilbered indtil osten er smeltet.

Du kan både lave det som en hel pizza eller minipizzaer efter det er skåret i mindre stykker. Hvis du gerne vil have, at det skal ligne en pizza, kan du også fra start, forme dejen som en stor rund cirkel. Eventuelt kan du lave to lidt mindre, hvis det passer dig bedre i størrelsen.

4 comments

Thea 4. april 2021 - 22:40

Hej,
Jeg kan hverken kan tåle blomkål eller broccoli, men vil super gerne lave et grøntsagsbrød, som et sf dine – er der en anden grøntsag, man kan bruge som alternativ i dine to opskrifter på sandwichbrød?

Reply
Regina 13. april 2021 - 22:16

Hej Thea
Jeg vil mene, at du også kan lave dem med gulerødder, hvis du husker, at presse væden ud af dem 🙂

Reply
Michella 15. februar 2022 - 2:04

Hej Maria
Hvis man ikke har fiberhusk, hvad kan man så bruge.? de skal prøves, ser lækre ud.

Kram Michella

Reply
Maria 22. september 2022 - 12:10

Hej Michelle. Tusind tak for din besked, jeg beklager, at jeg først svarer dig nu. Grunden til at jeg bruger fiberhusk er for at undgå at bruge hvedemel, så det kan du bruge i stedet. Jeg har også erfaring med at bruge ost, da det også binder det. Men jeg kan ikke give et præcist mængde på hverken hvedemel eller ost, da jeg ikke har prøvet det selv. Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering