Home Frokost Blomkålsbrød

Blomkålsbrød

by Maria

Blomkålsbrød.

Blomkålsbrød er noget af det nemmeste i verden at lave. Det kræver hverken særlig meget tid eller mange ingredienser.

Blomkålsbrødet er et sundere alternativ til det hvide brød, det laves helt uden mel, og så smager det bare super lækkert. Brug fx brødet til at lave en lidt sundere toast, du kan se opskriften på blomkålstoast her! Det kan virkelig anbefales til frokosten.

Blomkålsbrød

print
portioner: 6 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 16 voted )

ingredienser

  • 350 g blomkål
  • 2 æg
  • 40 g revet Parmesan
  • ½ tsk. salt og lidt peber
  • 1 spsk fiberhusk

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  • Skær blomkålen i stykker og kom den i en foodprocessor/minihakker
  • Kør det til blomkålen er finthakket
  • Kom det i en skål med resten af ingredienserne og rør det godt sammen
  • Massen fordeles på 2/3 af en bageplade med bagepapir, så det er lige tykt over det hele - brug en dejskraber
  • Det bages i ovnen i 20 minutter
  • Lad massen afkøle før den skæres ud i 6 lige store stykker. Velbekomme!
Det skal være nemt at være sund!

Mange vil gerne skære ned på kulhydraterne i form af brød, pasta, ris og mel generelt. Jeg er med på idéen, (ikke at skære det helt væk), men minimere det lidt. Hvis man gerne vil være lidt sundere, så er denne opskrift perfekt. Det er nemlig især vigtigt for mig, at mad, selvom det er sundt, stadig er nemt at lave og smager skønt!

Når brødet er færdigt bagt så husk at lad det køle af på en kølerist, inden det skæres i skiver.

Brødet kan holde sig på køl i 3-4 dage.

Blomkålsbrød som pizzabund.

Opskriften kan du også bruge til at lave en pizza på grøntsagsbund. Tilbered det som der står i fremgangsmetoden og efter det har været i ovnen kan du smøre det med tomat og hvad du ellers ønsker at komme på.

Du kan både lave det som en hel pizza eller minipizzaer efter det er skåret i mindre stykker.

2 comments

Thea 4. april 2021 - 22:40

Hej,
Jeg kan hverken kan tåle blomkål eller broccoli, men vil super gerne lave et grøntsagsbrød, som et sf dine – er der en anden grøntsag, man kan bruge som alternativ i dine to opskrifter på sandwichbrød?

Reply
Regina 13. april 2021 - 22:16

Hej Thea
Jeg vil mene, at du også kan lave dem med gulerødder, hvis du husker, at presse væden ud af dem 🙂

Reply

Leave a Comment