Cæsarsalat med avocado

Cæsar salat med avocado.

Her kan du få min bedste opskrift på cæsar salat med avocado – det er en dejlig og frisk cæsarsalat med kylling og avocado i.

I en klassisk cæsar salat, er der faktisk ikke avocado eller kylling. Men den består af frisk salat, sprøde croutoner og en god cæsardressing. Avocado og kylling giver en skøn smag til salaten, det giver fylde og så bliver den en mere mættende salat.

Prøv også denne kyllingsalat med æbler g karrydressing!

Det er en skøn måltidssalat, som kan serveres som et helt måltid i sig selv. Her er nok til to personer.

Cæsar salat med avocado

En frisk cæsar salat med avocado og kylling.
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Salat

  • 1 hoved hjertesalat
  • 1 kyllingebryst
  • 1 stor tomat
  • 1 moden avocado
  • 2 håndfulde croutoner
  • 2 håndfulde høvlet parmesan
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber

Dressing

  • 70 g mayonnaise
  • 30 g cremefraiche
  • 25 g parmesan
  • ½ tsk Dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  • På en varm pande i olie steges kyllingebrystet. Ca. 7 minutter på hver side.
    Krydr med salt og peber.
    Læg kyllingen til side.
  • Skær salaten i grove stykker. Tomat og avocad skæres i både.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • På et fad anrettes salat, tomat, avocado.
    Kyllingen skæres i skiver og fordeles på.
  • Salaten toppes med croutoner, parmesan, lidt salt og peber.
    Evt. lidt basilikum på toppen.
    Dressingen kan kommes på salaten eller serveres ved siden af. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens servere salaten som en del af et aftensmåltid. Undlad eventuelt kyllingen i salaten hvis den fx serveres med noget andet kød eller fisk.
  • Vil du lave salaten i forvejen kan det anbefales at vente med at skære avocadoen ud, da den hurtigt bliver brun i kanten. Her kan citronsaft, som dryppes ud på avocadostykkerner, godt hjælpe lidt på at den ikke bliver lige så brun.
  • Vent også med at komme brødcroutoner på en salat indtil den skal serveres. Brødet vil blive lidt blødt når det ligger for længe og så går man glip af den lækre sprødhed der er i croutonerne.

 

Cæsar salat med kylling og avocado.

En skøn, mættende og farverig salat. I forhold til den klassiske cæsarsalat er der lavet lidt om i ingredienslisten men det gør ingenting. Salaten er smaddergod og så er det sådan en salat som også er lækker at sætte på bordet når der er gæster.

Salaten er forholdvis nem at lave og de mange farver ser indbydende ud.

Skal det gå stærkt kan du gøre det ekstra nemt for dig selv. Sørg for at have et stykke stegt kyllingebryst fx fra aftensmadendagen før. Derudover kan du købe nogle færdige croutoner og en cæsardressing kan du garanteret også finde i supermarkedet. Så er det nemlig bare at anrette ingredienserne på et fad.

Men har du lidt tid, så kan du sagtens lave dine egne croutoner ret nemt. Brød, gerne daggammelt, skæres i tern, vendes med lidt olie, salt og peber. Og så i ovnen indtil at de er gyldne.

Hvis du yderligere vil pifte din salat en smule op. Så kan jeg anbefale at lave sprød kylling. Her paneres kyllingen i panko rasp og steges på panden. Så får du den saftigste sprøde kylling til salaten. Mums!

 

Cæsarsalat med avocado

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..