Lækre choko rugbrødsmuffins
Her får du opskriften på nogle skønne choko rugbrødsmuffins med rugkerner og masser af mørk chokolade i dejen. De er luftige men minder stadig lidt om rugbrød på en mere let måde.
De er virkelig gode til eftermiddags sulten eller som en lækkert indslag i madpakken.
Denne silikone muffins form kan anbefales at bage i.
Choko rugbrødsmuffins
Ingredienser
- 130 g rugkerner
- 2 dl kogende vand
- 2½ dl kærnemælk
- 15 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk honning
- 2 spsk kakaopulver
- 150 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 150 g hakket mørk chokolade vælg selv hvor meget du vil have i
Fremgangsmåde
- Kom kogende vand og knækkede rugkerner i en stor skål og lad det stå i 15 minutter.
- Bland kærnemælken i kernener så blandingen får stuetemperatur.
- Opløs gæren deri og bland resten af ingredienserne sammen.
- Ælt det hele godt (jeg bruger altid en røremaskine) og først til sidst vendes chokoladen i.
- Lad dejen hæve 2 timer tildækket med husholdnings film og et klæde på toppen.
- Kom dejen i 14 silikone muffinsforme - smør gerne først med lidt fedtstof og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- De bages i 25 minutter og afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Disse rugbrøds muffinskan sagtens fryses. Så kan du nemlig nemt tage en eller 2 op af gangen og have til lidt længere tid. Frys dem så snart de er bagt og kølet af. Så får du det bedste resultat når de igen tøes op.
I stedet for at komme mørk chokolade i så kan du også prøve, at komme tørrede frugter i. Fx tørrede abrikoser skåret i tern eller tørrede tranebær. Det smager virkelig også godt.
Vi er virkelig vilde med de her rugbrødsmuffines herhjemme. Og det ER virkelig perfekte til de mange skolemadpakker. Du finder en masse forskellig madpakkeinspiration her. Både af andet bagværk men også nemme snacks og lidt søde sager.
Jeg bruger mere og mere kærnemælk når jeg bager. Kærnemælk giver et helt fantastisk resultat i bagværk. Det er virlelig et skønt surmælksprodukt.
Fx i disse kærnemælkboller og disse bløde pølsehorn også med kærnemælk i dejen.
5 reaktioner
Hej. Vil bare spørger om man evt kan bruge noget andet i stedet for kernemælk?
Vh Simone
Hej Simone,
Jeg kan ikke anbefale at bruge andet i denne opskrift.
Kærnemælken er med til at gøre de små brød lækre. Specielt når man arbejder med rugmel og kerner er det godt at bruge kærnemælk, hvis man ikke har surdej.
Kh Maria
Er skårne rugkerner lige så gode? 🙂
Lyder dejlig men de blev dsv meget meget tørre!
Hvad har jeg gørt forkert?
Hej Ellen,
Det er meget svært for mig at svare på hvad der er gået galt.
Men det er da ærgerligt at de blev tørre.
Kan de ha´ fået lidt for meget varme i ovnen? Ovne kan kan godt svinge en del i grader.
Kh Maria