Chokoladebrud.
Skønne chokoladebrud med nødder og drysset med frysetørret hindbær på toppen. De er ret simple at lave og kræver kun 5 ingredienser.
I denne opskrift er der brugt hasselnødder, mandler og cashewnødder men du kan sagtens udskifte med andre nødder.
Chokoladebrud
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 100 g mandler
- 40 g cashewnødder
- 200 g mørk chokolade
- Frysetørret hindbær
- Evt. lidt hvid chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Kom nødderne på en bageplade med bagepapir.
- Du kan med fordel lægge hasselnødderne for sig selv på pladen.
- Kom pladen i ovnen i 15 minutter.
- Kom chokoladen over vandbad.
- Når nødderne er færdige, afkøles de på køkkenbordet.
- Hasselnødderne smuldres mellem hænderne så den brune hinde falder af.
- Alle nødderne kommes i skålen med den smeltede chokolade og blandes godt sammen.
- Brug en stor brødform eller 2 mindre. Beklæd med bagepapir.
- Fordel alt fyldet deri og stil formen på køl.
- Imens smeltes en lille smule hvid chokolade.
- Når chokoladen i formene har sat sig bruges en gaffel til, at komme den hvide chokolade på toppen.
- Derefter drysses de tørrede hindbær på.
- Når alt chokoladen har sat sig, kan det skæres ud i mundrette stykker.
- Du kan sagtens undvære at komme hvid chokolade på toppen, det er “kun” for synets skyld.
- Drys til sidst med frysetørrede hindbær. Velbekomme!
Jeg elsker at lave konfekt, og hvert år samles vi i min familie og laver konfekt og andre julelækkerier.
Normalt tænker man, at konfekt er chokolade, marcipan og nougat i forskellige former. Heldigvis er konfekt, hvad man gør det til, og chokoladebrud er et godt bud på lækkert konfekt.
Jeg har før lavet en lidt anden slags hvor nogle af nødderne var udskiftet med tørret frugt, såsom tranebær og rosiner. Det er også virkelig lækkert.
Man skal blot huske på, at mængderne skal være cirka det samme. Hvis der eksempelvis er for lidt chokolade, så kan det være svært at binde alle ingredienserne sammen, når chokoladen sætter sig i formene.
Det er en hyggelig lille hjemmelavet sag, at servere for dine gæster. Måske til kan den serveres til kaffen?
Mere inspiration til opskriften.
- Disse chokoladebrud opbevares i en bøtte i køleskabet og chokoladen kan sagtens holde sig længe på køl. En lækker lille snack, som du også sagtens kan finde frem når der kommer gæster.
- Jeg har også lavet en omgang rocky road dronning mandler, hvor der også er skumfiduser og pistacienødder blandet i.
- Du behøver ikke at afslutte med at drysse hverken tørrede hindbær eller den hvide chokolade ud over, hvis du ikke har lyst. Jeg gjorde det blot fordi, at det ser fint ud, og så giver hindbærrene en god smag til den mørke chokolade.
- Jeg bruger i denne opskrift mørk chokolade, da jeg synes, at det smager bedst. Særligt når man blander forskellige nødder i, så gør den mørke chokolade noget godt.
- Du kan finde flere små søde sager her!