Rocky road med marcipan

by Maria
Rocky road med marcipan

Rocky road med marcipan.

Prøv denne super lækre udgave af Rocky road med marcipan. Elsker du marcipan og søde sager til jul? Så skal du klart prøve denne juleudgave af rocky road.

Det kan laves i adskillige variationer af forskellige blandinger og chokolade. Men den her kombination med marcipan, skumfiduser og mandler er en af mine favoritter.

Jeg har også lavet en omgang rocky road med dronning mandler!

Rocky road med marcipan smager vildt godt og så er det altså ret nemt at lave.

Rocky road med marcipan

Lækker chokoladekonfekt med marcipan, mandler og skumfiduser.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
25 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Indtil at chokoladen udløber

Ingredienser

  • 250 g chokolade
  • 70 g mandler
  • 70 g skumfiduser, i små tern
  • 100 g marcipan, i små tern
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde
 

  • Smelt chokoladen, evt. over vandbad.
  • Rist mandlerne af i ca. 5 minutter på en varm pande.
  • Vend godt i dem og hak dem groft.
  • Klip skumfiduserne i mindre stykker.
  • Skær ligeledes marcipanen ud i små stykker.
  • I en lille form beklædt med bagepapir fordeles halvdelen af de 3 sager.
  • Halvdelen af chokoladen hældes over efterfølgende.
  • Gentag det samme igen og brug gerne en lille dejskraber til at fordele chokoladen helt.
  • Drys med en smule flagesalt på toppen.
  • Sørg for at der er en smule højde på formen, så det ikke bredes for meget ud.
  • Kom formen i køleskabet i et par timer, så chokoladen bliver helt fast.
  • Skær det derefter i mundrette bidder.
  • Chokoladen opbevares på køl i en bøtte med låg. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Udgaven her med netop marcipan, skumfiduser og mandler er et skønt input til den mere traditionelle julekonfekt. Hvis du er chokolade-glad-sjæl, ja så kan sagtens serveres og nydes hele året rundt.

Jeg har valgt at bruge marcipan og skumfiduser, da jeg synes, at det er lækkert med noget blødt fyld, nu hvor chokoladen er hård.

Du kan vælge lige det “fyld”, som du bedst kan lide. Man kan også prøve med andet juleslik – her kunne skum julemænd være oplagt. Dog skal du prøve at ramme nogenlunde de samme mængder, da chokoladen stadig skal kunne binde det hele sammen.

Det kan også være en god måde at komme af med sine små slikrester. Så kan man skære det hele i mindre stykker og røre i chokoladen.

Spørg eventuelt de mindste i familien, hvad de bedst kan lide af slik og lad dem bestemme indholdet. Så kan de være med til at fordele det i formen og hygge sig med det.

Chokolade og slik.

Rocky Road er egentlig “bare” chokolade med skønt fyld som her. Denne form for lækker konfekt stammer fra Australien, men er også blevet en kendt engelsk tradition, deraf kommer navnet Rocky Road.

Det er en rigtig lækker, fin og nem lækkeri. Det egner sig særligt godt til juletiden, hvor man typisk bruger lidt ekstra tid i køkkenet på at lave søde sager.

Man skal se rocky road som en form for konfekt, som sagtens kan serveres sammen med alt det andet julebagværk og juleslik.

Ligesom med så meget andet konfekt kan rocky road med marcipan også forbedres i forvejen. Man skal blot opbevare det på køl, indtil at gæsterne kommer, eller til at man har lyst til noget sødt.

Jeg synes det er skønt at have lidt stående i juletiden, til når der skal hygges med juleknas!

Rocky road med marcipan

Leave a Comment

Opskrift Vurdering