Home Fødselsdag Rocky road med marcipan

Rocky road med marcipan

by Maria
Rocky road med marcipan

Rocky road med marcipan.

Prøv denne super lækre udgave af Rocky road med marcipan. Rocky road smager vildt godt og er så nemt at lave! Den kan laves i adskillige variationer af forskellige blandinger og chokolade. Men! Den her med marcipan i kombinationen med de andre lækkerier kan virkelig noget!!

Udgaven her med netop med marcipan, skumfiduser og mandler er et skønt input til den mere traditionelle julekonfekt. Hvis du er chokolade-glad-sjæl, ja så kan sagtens serveres og nydes hele året rundt.

Prøv også denne udgave med Dronninge Mandler!

Rocky road med marcipan

Rocky road med marcipan

Rocky road med marcipan. Prøv denne super lækre udgave af Rocky road med marcipan. Rocky road smager vildt godt og er så nemt at lave! Den kan laves i adskillige variationer af forskellige blandinger og chokolade. Men! Den her med… Søde sager Rocky road med marcipan European print
portioner: Ca. 25 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 250 g chokolade
  • 70 g mandler
  • 70 g skumfiduser, i små tern
  • 100 g marcipan, i små tern
  • Lidt flagesalt

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen, evt. over vandbad
  • Rist mandlerne af i ca. 5 minutter på en varm pande, vend godt i dem og hak dem groft
  • Klip skumfiduserne i mindre stykker og skær ligeledes marcipanen ud i små stykker
  • I en lille form beklædt med bagepapir fordeles halvdelen af de 3 sager og halvdelen af chokoladen hældes over. Gentag det samme igen og brug gerne en lille dejskraber til at fordele chokoladen helt og drys med en smule flagesalt på toppen. (Sørg for at der er en smule højde på formen, så det ikke bredes for meget ud)
  • Kom formen i køleskabet i et par timer, så chokoladen bliver helt fast og skær det derefter i mundrette bidder. Chokoladen opbevares på køl i en bøtte med låg. Velbekomme!

Rocky road med marcipan

Chokolade og slik

Rocky Road er egentlig ´bare´ chokolade med skønt fyld, som her. Denne form for lækker konfekt stammer fra Australien, men er også blevet en kendt engelsk tradition, deraf kommer navnet Rocky Road.

Det er en rigtig lækker, fin og nem lækkeri. Specielt i juletiden hvor mange godt kan lide hjemmelavede sager, at sætte på bordet.

Her er det nemlig perfekt da chokoladen kan forberedes og stå på køl i en bøtte som disse opbevaringsbøtter. Enten til gæsterne kommer eller bare når lysten til noget sødt melder sig.

Jeg synes det er skønt at have lidt stående i juletiden til når der skal hygges med juleknas!

Leave a Comment