Citronmuffins

by Maria
Citron muffins

Citronmuffins.

Her kan du få den bedste opskrift på citronmuffins med frosting. Det er muffins med citron i dejen, og de har en helt perfekt syrlighed.

Hvis du er vild med muffins, skal du også prøve de her lækre chokolade muffins.

Mange muffins kan godt blive lidt for søde til nogens smag, men de her citronmuffins har en dejlig syrlighed, der gør, at smagen ikke er nær så sød som andre. Prøv dine citroncupcakes nu!

Citron muffins

Lækre syrlige og svampede muffins med citron og frosting.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
10 muffins
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 320

Ingredienser

Muffins

  • 80 g blødt smør
  • 120 g sukker
  • 2 æg
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • tsk bagepulver
  • dl mælk
  • 1 citron, skal og saft

Citron frosting

  • 85 blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 120 g flødeost
  • ½-1 tsk vaniljesukker
  • 1 citron, skallen derfra

Fremgangsmåde
 

Muffins

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i et af gangen.
  • Hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sigtes i skålen og vendes godt sammen.
  • Mælk, citron skal og saft tilsættes til sidst.
  • Dejen fordeles i 10 muffinsforme og bages i ca. 20 minutter.
  • Er du i tvivl om de er færdige så stik en kødnål i kagen.
    Hænger der dej ved så giv dem et par minutter mere.

Citron frosting

  • Pisk smør, flormelis og vanilje godt sammen med en elpisker.
  • Tilsæt flødeost og citronskal, og pisk nogle minutter til frostingen er blød og luftig.
  • Kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt det på de afkølede muffins.
  • Pynt evt. med ekstra citronskal på toppen. Det smager skønt og ser dekorativt ud. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til citronmuffins.
  • Jeg bruger altid friskrevet citronskal i de opskrifter, hvor der kommer citron i. Det giver bare den allerbedste smag. Jeg ved, at man også godt kan købe revet citronskal, men min erfaring siger mig, at smagen ikke er nær så kraftig, som når du river de frisk.
  • Du skal være lidt opmærksom, når du river skallen af din citronskal. Man skal kun rive det gule af. Der skal ikke rives noget af det hvide citronkød med, da det ikke har en ren citronsmag.

 

Muffins med citron.

De her citronmuffins har jeg valgt at toppe med en skøn frosting. En frosting består typisk af smør, flormelis og en neutral flødeost. De tre ting piskes sammen, så man får en dejlig lækker frosting, så man kan lave fine citroncupcakes.

Man kan nemt tilsætte noget god smag eller en fin farve, så du kan selv bestemme udseendet på dine citronmuffins.

Som med så meget andet kage, så smager de her svampede muffins allerbedst på dagen. Du kan dog også sagtens bage dem dagen før og så stadig spise gode muffins. Så skal du bare opbevare dem i en lufttæt beholder, så holder de sig bedst.

 

Hvad er forskellen på en muffin og en cupcake?

Der er lidt tvivl om, hvornår noget er en muffin, og hvornår noget er en cupcake. Typisk har en cupcake en eller anden form for pynt. Det er eksempelvis sådan en frosting, som der kommer på de her citronmuffins.

Der er også noget med, at cupcakes ofte vil indeholde lidt mere sukker, end når man bager muffins.

Der er sikkert en masse andre ting, der adskiller dem fra hinanden, og jeg går ikke selv så meget op i, om det hedder det ene eller det andet.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering