Fladbrød med halloumi

by Amalie Janning
Fladbrød med halloumi

Fladbrød med halloumi.

Her kan du få en nem opskrift på fladbrød med halloumi og hummus. Det er meget nemt at lave halloumi på fladbrød, og det smager virkelig lækkert.

Jeg har også en anden opskrift, hvor det er et stort fladbrød med hummus og granatæblekerner.

Det er de fineste små brød, hvor der helt simpelt er smurt hummus ud over og toppet med stegt halloumi med panering. Det lille brød skæres i små stykker – jeg foretrækker 6 stykker, da det så er en god hapser.

Fladbrød med halloumi

Små fladbrød smurt med hummus og toppet med halloumi.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 små fladbrød
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Paneret halloumi

  • 1 pakke halloumi ost
  • 70 g panko rasp
  • 2 æg
  • ½ tsk salt og lidt peber

Derudover

Fremgangsmåde
 

Paneret halloumi

  • Pisk ægget i en lille skål.
  • Kom mel i én skål sammen med salt og peber og panko rasp i en anden.
  • Skær halloumi i stykker, så du har cirka 24 stykker.
  • Paner hver enkelt stykke. Først i mel, så i æg og til slut i pankoen.
  • Hæld olie på en pande og steg dem på begge sider til de er gyldne.

Fladbrød

  • Smør 2 spsk hummus på hver enkelt lille fladbrød.
  • Fordel halloumi på fladbrødet.
  • Skær tomaten ud i små tern og fordel ovenpå.
  • Top med saften fra en ½ lime og lidt persillepesto.
  • Drys med salt og peber. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du ikke har hørt om halloumi før, så er det en meget fast ost, som der netop er god at grille eller komme på panden. Den er et godt alternativ til kød i forskellige retter.
  • Det er også lækkert, at tilføje skiver af avocado
  • I stedet for persillepesto kan du også bruge denne basilikums pesto. Og ellers kan man jo altid købe en.

 

Fladbrød med halloumi

 

Nemme fladbrød med halloumi.

Jeg vil sige, at det er en meget nem opskrift at lave. Det eneste der tager tid er, hvis du gerne selv vil lave din hummus frem for at købe den. Jeg kan godt lide at lave en hjemmelavet hummus som denne her.

Halloumi osten har jeg valgt at panere og stege, da det giver en virkelig sprød skorpe. Det passer godt med noget sprødt til de her fladbrød med halloumi og hummus.

Du kan også undlade paneringen hvid du gerne vil det. Så steges skiver af halloumi bare på panden i olie.

 

Halloumi paneret i panko rasp.

Det er virkelig lækkert at panere i panko rasp generelt, da det er en meget grov rasp, der giver en god ekstra sprødhed til det, der nu engang bliver stegt.

Det er en del grovere end det almindelige rasp, som vi mest kender fra det danske køkken. Man kan efterhånden få panko rasp i langt de fleste supermarkeder.

Hvis du har svært ved at finde det, kan du gå i de lidt større supermarkeder, der har et lidt større udvalg end de små.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering