French toast

French toast.

Her finder du en nem French toast opskrift. For det er nemlig ikke særlig svært at lave og så har du en virkelig lækker dessert morgenmad, på ingen tid. Man tager nogle skiver af lyst brød, vender det i en blanding af æg, mælk, kanel og sukker og steger det på panden. De giver de lækreste arme riddere, som det også kaldes.

Hvis du er vild med french toast, er du helt sikkert også fan af lækre luftige amerikanske pandekager.

Det er noget, som man ofte serverer til morgenmaden, når det skal være lidt ekstra lækkert. Har du ikke prøvet det endnu? Så kan det anbefales!

French toast

Lækre French toast brød også kaldet for arme riddere.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
4 skiver
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Nydes med det samme

Ingredienser

  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk kanel
  • 2 spsk sukker
  • 4 store skiver toastbrød, eller andet daggammelt brød
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Pisk æg, mælk, kanel og sukker sammen i en dyb tallerken.
  • Vend hvert skive brød godt i æggeblandningen.
  • Steg 1-2 skiver brød af gangen, på en varm pande i smør, indtil de er gyldne.
    Ca. 2 minutter på hver side. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til French toast.
  • Du kan bruge lige det brød, som du ønsker eller har liggende. Jeg bruger ofte noget toastbrød. Både det med fuldkorn og det helt lyse brød kan bruges.
  • Det skal hellere være skiver ag daggammelt brød, end at det er et alt for friskt brød. Det giver faktisk det bedste resultat.
  • Server fx French toast med friske bær og/eller sirup til. Jeg kan faktisk godt lide at spise dem lige som de er. Lune lige fra panden.

 

French toast opskrift.

Jeg bruger ofte selv bare noget toastbrød, når jeg skal lave denne ret. Dog har vi også en gang imellem været til bageren for at købe et franskbrød dagen før, og så kan man bruge de sidste rester til denne opskrift.

Det er faktisk en god (og virkelig lækker!) måde at få brugt sine rester. Det tørre brød ville jo normalt ryge ud, hvis ikke det blev brugt i en anden sammenhæng.

Man kan sagtens spise dem, som de er, når de er helt lune og lækre. Det er også lækkert, hvis man topper dem med noget frisk frugt, lidt sirup eller sukker.

 

Hvorfor hedder det arme riddere?

Der er en masse retter, hvor man godt kan studse over, hvorfor det hedder som det gør. Ét af de navne er arme riddere, som french toast også går under her i Danmark.

Man mener, at retten har fået navnet fordi, at det var en fattigmandsret. Det er jo dagsgammelt brød, som man bruger og pifter op til noget nyt og lækkert.

Derudover siges det, at retten netop stammer fra Frankrig, men det er ikke helt sikker, hvorfor navnet er som det er.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..