Amerikanske pandekager.
Her får du opskriften på lækre klassiske amerikanske pandekager.
Amerikanske pandekager er kendt for at være små høje luftige pandekager.
Er du mere til de tynde pandekager? Så kan du prøve min opskrift på klassiske pandekager.
Traditionelt vis spiser amerikanerne dem med en lys sirup hældt ud over og nogle gange en klat smør på toppen. Her er de serveret med godt sirup og friske blåbær til.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 3 æg
- 50 g sukker
- 3 dl mælk
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 40 g smør
Fremgangsmåde
- Del æggehvider og blommer i hver sin skål.
- Æggeblommer, sukker og mælk piskes sammen.
- Sigt de tørre ingredienser i og vend det sammen med en dejskraber.
- Smelt smørret og vend det også i dejen.
- Til sidst piskes æggehviderne stive.De vendes forsigtigt i dejen over nogle gange med dejskraberen.
- På en middelvarm pande steges pandekagerne.Har du en stor pande kan der være 3 af gangen.
- Der bruges ca. ½ dl. dej til hver pandekage og de steges ca. 1 minut på hver side.Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg elsker pandekager, og derfor har jeg lavet en hel kategori, hvor der kun er opskrifter på pandekager. Her kan du finde flere forskellige bananpandekager, sunde morgenmadspandekager og mange flere.
- Det er nemmest at bruge en pandekagepande til at lave pandekagerne på. Det er en pande med lave kanter og er ikke alt for stor i diameteren. Oftest har den en god overflade, så pandekagerne ikke hænger fast på panden og bevarer sin flotte overflade. Du kan også sagens bruge en almindelig pande, især til de små pandekager som dem her, hvis du endnu ikke har anskaffet dig en rigtig pandekagepande.
Luftige amerikanske pandekager.
I denne opskrift får du nogle lækre søde luftige pandekager. De bliver ekstra luftige fordi æggene deles. Blommer og hvider piskes hver for sig og de stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i for at bevare luften.
Pandekager er super lækre at spise, og i USA er der mange steder, hvor de serverer dem døgnet rundt! Det lyder alt for lækkert!
Dog spiser vi dem i Danmark oftest, når man laver en god brunch, hvor der er pandekager, frugt, brød og meget mere på bordet.
Ligesom amerikanerne hælder sirup udover, så er det mest normalt i Danmark, at vi spiser dem med sukker på. Dog er vi ved at tage den amerikanske servering til os, og sirup kan fås i de fleste supermarkeder.
Brunch pandekager.
Amerikanske pandekager er helt oplagt at sætte på bordet, når vi serverer brunch. De er ikke så svare at lave og kan sagtens forberedes inden de skal serveres. Når pandekagerne skal serveres kan de evt. lige lunes i ovnen.
Det er ganske nemt at lave pandekager, og hvis man har en pandekagepande, bliver det ekstra nemt.Du kan i teorien også godt lave pandekagerne dagen før, du skal holde brunch. Så kan du lune dem i ovnen i staniol, så de bliver dejligt varme.
Det vil også være lækkert at serveres en nybagt pandekage på brunchtallerkenen.
Server dem også med lækkert friskskåret frugt eller en klat frugskyr. Det er kun fantasien, der sætter grænser!