Frugtsalat med vaniljeskyr

by Maria
Frugtsalat med vaniljeskyr

Frugtsalat med vaniljeskyr.

Her finder du opskriften på en sundere omgang frugtsalat med vaniljeskyr.

Vil du gerne prøve udgaven med den bedste råcreme til? Så se mere lige her!

Sådan en portion er lækker at snuppe, når man trænger til noget til den søde tand som gerne må være lidt sundere.

Du kan også sagtens spise den som morgenmad, da den mætter dejligt.

I perioder spiser vi det om morgenen hos os.

 

Frugtsalat med vaniljeskyr

Abemad med skyr rørt op med vanilje.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
2 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme

Ingredienser

Frugtsalat

  • ½ æble
  • ½ pære
  • ¼ mango
  • 2 kiwier
  • 1 banan
  • Evt. lidt hindbær

Vaniljeskyr

  • 300 g neutral skyr
  • 2 tsk akacie honning
  • 1 knsp vaniljepulver, ren vanilje

Fremgangsmåde
 

  • Skær alle frugterne i mundrette stykker.
    Bland det sammen og kom i to skåle.
  • Bland skyr, honning og vaniljepulver sammen. Smag det til.
    Kom det på toppen af frugten og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Frugt til frugtsalat

I denne opskrift har jeg brugt noget af det frugt, som jeg synes bedst egner sig til en omgang frugtsalat med vaniljeskyr. Det er blandt andet æble, pære, mango, kiwi, banan og lidt hindbær.

Du behøver selvfølgelig ikke at bruge det samme frugt, men det kan være en god ide at følge mængderne. Det kan være, at du godt kan lide jordbær, vindruer eller andet og det kan du også sagtens komme i.

Det er også oplagt at servere frugtsalat med vaniljeskyr som en del af brunch bordet. Her kan man anrette frugtsalaten i mindre skåle eller glas og komme en smule vaniljeskyr på toppen.

Man kan også sagtens drysse en smule hakket mørk chokolade på. Det giver lidt ekstra sødme, der spiller godt sammen med frugten og vaniljeskyren.

Kan man gemme abemad?

Du kan godt røre vaniljeskyren sammen og lade den stå. Så kan vaniljen også få lov til at trække ind. Det er også en skøn ret at servere om sommeren, hvor man gerne vil have noget frisk at spise.

Det skal meget gerne servers med det samme. Nogle af frugterne kan godt blive lidt brune i overfladen, hvis de ligger for længe, efter at de er blevet skåret i. Det gælder især æbler, pære og banan.

Mere inspiration til opskriften.

    • Ønsker du at bruge et sukkerfrit alternativ til honning, så kan jeg anbefale et par dråber flydende sødemiddel. Det burger jeg også ofte og det smager rigtig godt i skyren blandet med vanilje.
    • Jeg har i denne her udgave selv lavet min vaniljeskyr. Det har jeg gjort, da vaniljesmagen så bliver lige som jeg ønsker den.
    • Derudover får jeg brugt en neutral skyr til flere forskellige retter end hvis jeg har en bøtte med vaniljeskyr i køleskabet.
    • Man kan også sagtens købe sin vaniljeskyr i supermarkedet, hvis det skal være endnu nemmere.

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering