Lækre fuldkorns pandekager
Her får du opskriften på nogle skønne fuldkorns pandekager med et strejf af kardemomme. Den almindelige hvedemel er erstattet med fuldkorns mel, som gør dem til et lidt sundere alternativ.
Fuldkorns mel kan godt give en smule bitterhed og her giver sødmen fra honning og syren fra citron en skøn smag til pandekagerne.
Du kan finde mange flere pandekager opskrifter her!
Fuldkorns pandekager
Ingredienser
- 2 æg
- 2 ½ dl mælk
- 1 dl hvid fuldkornshvedemel
- 1 dl fuldkorns speltmel
- 2 tsk akacie honning
- ½ tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp kardemomme
- 1 tsk citronsaft
- 1 knsp salt
- Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde
- Pisk æg og mælk sammen.
- Tilsæt de ørige ingredienser og pisk det hele godt sammen.
- Lad dejen stå og trække i 10 minutter.
- Steg pandekagerne på en middel varm pande med lidt fedtstof.
- Brug ca. ½ dl pandekagedej til hver pandekage.
Elsker du også pandekager? Det gør vi! Og der behøves jo slet ikke, at være en anledning til, at de laves. Pandekager bliver for mange forbundet med dejlige stunder, samvær, glæde, hygge og dem vi holder af.
Og hvem elsker ikke hygge?
Så det er ikke kun at spise dem, som gør pandekager til noget særligt. Vi tager tager et valg om, at det liiiige skal være lidt ekstra hyggeligt. De kan altså bare noget de pandekager!
Jeg elsker at eksperimentere og derfor afprøver jeg ofte en ny udgave pandekager. Josefine er ret begejstret for opskriften her på disse fuldkorns pandekager. De er i hendes kategori som “de usunde”. At de er med fuldkorn behøves ikke at betyde kedelig smag. Men blot at de er en lille smule sundere alternativ og det kan jeg godt lide.