Bananpandekager til baby

Bananpandekager til baby.

Her kan du finde en nem opskrift på bananpandekager til baby. Opskriften er på nogle let søde bananpandekager med havregryn. Derudover er der æg, vand og bagepulver. De er altså ikke sødet med andet end en smule banan.

Prøv også at bage disse babyvenlige bananhapsere.

Begge dele er oplagt at lave til din baby fra 6-7 måneders alderen. Her begynder de at må få mere forskelligt mad og kan sidde med maden i hænderne selv.

De skal helst opbevares på køl, hvis de ikke bliver spist med det samme.

Bananpandekager til baby

Små let søde og luftige pandekager med banan
24 små pandekager

Ingredienser

  • ½ banan
  • 2 æg
  • 3 dl havregryn
  • dl vand
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet dej.
  • Steg små klatter på en varm pande med lidt smør.
    Giv dem et par minutter på hver side.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Bananpandekager til baby

 

Hvornår må baby spise bananpandekager? Alt efter hvor meget mad baby har smagt, kan din baby begynde at spise bananpandekager, fra de er  ca. 6 måneder gamle.

Kan man fryse banan pandekager? Ja, du kan sagtens fryse dine pandekager ned. De tør ret hurtigt op, ellers kan du give dem en kort tur i mikrobølgeovnen.

Så når du alligevel er i gang med at lave dem, er det oplagt at lave en dobbeltportion. Det tager ikke meget længere tid, og så kan resten komme i fryseren eller på køl.

Hvor meget banan må baby få? Din baby skal helst ikke have så meget frugt af gangen. I stedet for at servere et stykke banan er det her et godt alternativ. Havregrynene i pandekagerne er mættende og fyldt med fibre. Og de små får stadig sødmen fra bananen.

 

Bananpandekager med havregryn til babyer.

Det gode ved bananpandekager er, at det er bananerne der giver en naturlig sødme. Da denne her opskrift er babyvenlig, har jeg ikke brugt nær så meget banan, som jeg bruger i mine “almindelige” bananpandekager.

Jeg har derfor heller ikke kommet vaniljesukker i disser, da bananen søder dem rigeligt. Babyer har slet ikke brug for så meget sødme, som vi synes at vi selv har.

Jeg har valgt at blende havregryn og bruge dem som en erstatning til melet, som man ofte vil bruge. Det gør jeg, da havregryn netop mætter rigtig godt, og så er der en masse gode fibre i. Det er godt for de små maver nemlig.

Udover det har jeg valgt at bruge vand i stedet for mælk. Det gør jeg af den grund, at man ikke anbefaler andet end modermælk og modermælkserstatning til babyer det første år.

 

Bananpandekager til baby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Du vil måske også kigge på..