Hindbærpure
Her får du opskriften på en skøn hindbærpuré, som er meget nem at lave. Du skal nemlig kun bruge fire ingredienser, så den er lige til at gå til, hvis du vil lave din egen puré med hindbær.
Jeg har en nem opskrift på en hurtig granola, der er perfekt sammen med denne hindbærpuré og neutral yoghurt.
Puréen har en super flot farve, som gør den virkelig dekorativ i morgenmadsskålen.
Server den til en neutral skyr eller græsk yoghurt sammen med granola. Det smager så dejligt sammen med puréen. Du kan finde meget mere inspiration til din morgenmad lige her.
Hindbærpuré
Ingredienser
- 200 g frosne hindbær
- ½ dl vand
- 1½ spsk sukker, eller 2 dadler
- ½ tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Det hele koges op i ca. 10 minutterm til hindbærrene bløde og udkogte.
- Blend blandingen.
- Når puréen er afkølet kommes det i en beholder med låg.
- Opbevar det på køl.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens lave en større portion og fryse ned i mindre bøtter. Så er det lige til at tage ud af fryseren når der sjal bruges en portion.
- Vil du lave puréen sukkerfri? Så kan du også sagtens det.
- Her kan du komme et par dadler i gryden når bærrene koges og blende dem med. Dadler søder rigtig dejligt. Den sukkerfrie udgave med dadler laver jeg ofte.
- Herhjemme er vi især glade for at bruge puréen på disse pandekager.
- Du kan også bruge puréen ovenpå de hjemmebagte boller, hvor den kan være et alternativ til den klassiske syltetøj.
Sød puré af hindbær.
Purén er let sød og har en dejlig syre fra bærrene. Der er ikke tilsat en stor mængde sukker agf det kan variere lidt hvor sød man ønsker sin hindbærpuré. Denne pure kan bruges til mange forskellige retter. Den er særligt god til morgenmaden ovenpå skyr, græsk yoghurt eller havregrøden. Den er faktisk også rigtig god til desserter, som tilbehør til en kage, i pandekagerne eller til isen.
Mulighederne for hvad denne hindbærpuré kan anvendes til er mange, og den kan sagtens holde sig mindst 5 dage i køleskabet i en bøtte med låg. Ofte kan det holde sig lidt længere, men her må man lige selv tjekke.
Har du lyst til at lave den med andre bær? Eksempelvis jordbær eller blåbær? Så kan du også sagtens det. Du kan se denne opskrift som en grundopskrift og så blot tage 200 g af nogle andre frosne bær i stedet for.
Hvis du er vild med hindbær, kan du også lave denne her skønne hindbærcoulis. Det er en lidt tyndere hindbærsauce hvor kernerne er sigtet fra og som er helt perfekt til desserter. For eksempel til en god vaniljeis og brownie.