Hurtig granola

by Maria
Hurtig granola

Lyn hurtig granola med honning

Her får du opskriften på en lækker og hurtig granola med honning. En opskrift der kun tager ganske kort tid at blande sammen og tilberede.  Det er fedt med en simpel opskrift når man lige opdager at granola glasset er tomt og ikke gider at bruge så længe i køkkenet.

Den bliver knasende sprød, har den dejlig sødme fra honningen og en skøn smag fra de forskellige kerner.

Jordbærpuréen som ses på billedet kan du finde lige her. 

Hurtig granola

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
1 glas

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g Sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 1 knsp kardemomme
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk honning
  • Evt. rosiner

Fremgangsmåde
 

  • Smør og honning smeltes på panden.
  • Alle ingredienserne kommes på panden (på nær rosiner).
  • Det hele røres godt rundt i ca. 6-7 minutter. Gå ikke fra panden, det kan hurtigt blive brændt.
  • Når granolaen har taget farve, tages det af varmen og lægges på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Du kan evt. vende rosiner i blandingen.
  • Granolaen kan efter afkøling kommes på glas.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Hurtig granola

 

Jeg elsker toppings på både morgengrøden, smoothiebowls eller græsk yoghurt. Jeg synes at opskriften passer godt til alle dele og så kan jeg faktisk også finde på, at bruge den til en lille aften snack/dessert. Prøv at servere granolaen med æblegrød, (som en lidt anderledes æblekage), sammen med en klat græsk yoghurt, rørt med lidt vanilje. Eller måske i en hjemmelavet rabarber trifli. Jeg synes at den passer godt til mange lækre sager.

I hverdagen er jeg fan af, at det er nemt og det lever en omgang hurtig granola altså op til. Skulle du have lyst til andre slags nødder, kan du sagtens udskifte efter lyst.

Hvis jeg ved, at jeg kun skal bruge den til morgenmad, så kommer jeg et par gode håndfulde rosiner i når granolaen er afkølet. Men det kan du jo gøre som du har lyst til.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering