Jordbærpure

Jordbærpure.

Her får du opskriften på en super nem og lækker hjemmelavet jordbærpure. Denne frugtpuré opskrift er lavet uden tilsat sukker og er i stedet sødet med dadler. Hvordan laver man jordbærpuré? Det kan du finde ud af her! Det er SÅ nemt. Smagen er let sødlig. Du kan sagtens udskifte dadlerne med honning eller sukker.

Server fx græsk yoghurt, jordbærpure og en nem granola ristet på panden.

Puréen kan bruges til mange sager. På grød, yoghurt, morgenbrødet mm. Din jordbærpure opbevares i køleskabet, i en beholder med låg. Den kan sagtens holde sig en uge.

Jordbærpure

En skøn jordbærpure til at putte oven på sin morgenmad.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
1 glas
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 uge på køl

Ingredienser

  • 400 g frosne jordbær
  • ½ tsk vaniljekorn eller 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl vand
  • 2 dadler uden sten de friske fra papæske

Fremgangsmåde

  • Kom jordbær, vand, vaniljestang og dadler (uden sten), i en kaserolle.
    Lad det koge i nogle minutter.
  • Blend blandingen til en ensartet konsistens.
  • Kom blandingen på køl i en bøtte med låg.
    Vent med at sætte låg på til puréen er helt afkølet.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Dadlerne i opskriften bruges som sagt til at give sødme. Ønsker du din pure rigtig sød, kan du sagtens komme et par ekstra dadler i gryden. Hjemme hos os foretrækker vi den let sød med lidt syrlighed stadigvæk.
  • Du kan se det her som en generel frugtpuré opskrift, da du kan også prøve at lave det med andre frugter. Fx hindbær eller en blanding af flere bær.
  • Et godt tip er at bruge en ren ske, hver gang at du tager noget af din pure. Så undgår du andre madvarer i puréen, og undgår derved også at der hurtigere blive dannet mug i din puré. Det vil man gerne vil undgå.

 

Hjemmelavet jordbærpuré.

Jeg selv bruger ofte puréen på min græske yoghurt om morgenen sammen med lidt granola.

Når den er at finde i mit køleskab er det også hver morgen en fast del af morgenbordet.

Josefine elsker at få jordbærpure på sine friskbagte boller. Den nemlig tyk nok til, at den også går fint på brødet. Det er virkelig et lækkert og utrolig nemt indslag til morgenmaden.

 

Hvordan laver man jordbærpuré?

Det er faktisk ikke så svært at lave en lækker omgang frugtpuré med jordbær! Man skal blot bruge jordbær, vand, dadler og noget vaniljestang.

Man kommer alle ingredienserne, og dadlerne uden sten, i en gryde hvor det koger i et par minutter. Når det er kogt godt ud, så kommes det hele i en blender, hvor det bliver blendet, indtil at det er ensartet.

Når din jordbærpuré er kølet helt af, kan du komme den i en bøtte med et lufttæt låg og komme den på køl. Den kan også sagtens fryses ned.

6 Responses

  1. Vil kasts mig i ud i de smp yoghurt anretninger.
    Hvor lang tid kan jordbær puré og granola holde sig??

    1. Hej Helle,
      Hvor hyggeligt 🙂
      Granola kan holde sig meget længe! Jeg har faktisk ikke oplevet, at det er blevet dårligt før glasset var tomt!
      Jordbær puré ca. 1 uge, nogle gange lidt længere. Hvis du skal have det til at holde meget længere, så skal du bruge Atamon og skylle glasset i, som når der syltes.
      Men det finder jeg aldrig nødvendigt! God fornøjelse og god søndag.
      Kh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..