Honningristet granola

by Maria
Honningristet granola

Sprød honningristet granola.

Her får du opskriften på en skøn honningristet granola. Den er nem at kaste sig ud i og så har du en sprød mysli til din morgenmad. Blandingen opbevares i en beholder med låg og så kan den sagtens holde dig i flere uger.

Brug den fx ovenpå en portion neutral yoghurt sammen med lidt af denne jordbærpuré. Det er en lækker kombination. Så får du et mættende, lidt sødt og sprødt morgen måltid.

Honningristet granola

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
1 glas

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl græskarkerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl mandler grofthakket
  • 2 dl rosiner
  • 4 tsk honning
  • 2 tsk kokos olie eller smør

Fremgangsmåde
 

  • Opvarm kokos olie og honning i en lille gryde eller pande.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Hak mandlerne groft og kom alle de tørre ingredienser på en bageplade med bagepapir (undtagen rosiner).
  • Bland det hele sammen og hæld den smeltede kokos olie/honning over blandingen.
  • Vend det hele godt rundt og kom pladen i ovnen.
  • Granolaen bages i ovnen i ca. 25 minutter, husk at vende i blandingen 2-3 gange undervejs.
  • Lad granolen køle af, bland rosinerne i og kom den derefter i et stort glas med låg.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Denne honningristet granola er ikke sødet med tonsvis af honning. Jeg synes faktisk at det er lækkert, at begrænse det en smule, for jeg spiser ofte søde frugter eller bær til, når jeg bruger granolaen på min yoghurt.

Det er så skønt at have lidt lækkert og hjemmelavet knas til morgenmaden. Ihvertfald hvis du spørger mig. Jeg kan godt lide at lave det selv, for på den måde, så ved jeg hvad der er kommet i og jeg bliver ikke snydt med en masse ekstra sukker i min morgenmad, som der ofte er i de fleste købe variationer.

Jeg har også lavet en granola hvor jeg i stedet for at riste det i ovnen som her, har ristet det på panden. Du kan se opskriften på den hurtige granola her!

4 comments

Tina 4. februar 2019 - 10:31

Hej Maria
Kan man bruge noget andet end kokosolie til opskriften?

Reply
Maria 4. februar 2019 - 12:57

Hej Tina,
Du kan erstatte med lidt smør.
Ellers så kan du undlade fedtstoffet og nøjes med honningen.
Kh. Maria

Reply
Anonym 4. april 2020 - 17:16

Hvornår kommes rosiner i ?

Reply
Maria 6. april 2020 - 9:23

Hej,
Det gør de når blandingen er afkølet efter ovnen.
Det er rettet i teksten nu 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering