Home aftensmad Kartoffellasagne

Kartoffellasagne

by Maria
Kartoffellasagne

Vegetarisk kartoffellasagne

Her får du opskriften på en skøn kartoffellasagne med squash og blomkål. Selvom lasagnen er uden kød og de klassiske lasagne pasta plader er udskiftet med tyndskåret kartoffel, så skal der selvfølgelig stadig en cremet bechamelsauce til og revet ost på toppen.

Kartoffellasagnen har masser af smag og er en skøn hverdagsret. Server fx lasagnen med en god salat og et stykke brød til.

Til at skære tynde skiver af kartoffel kan du bruge et mandolinjern eller en foodprocessor som også nemt ordner det. Det gør tilberedningen en del hurtigere.

Kartoffellasagne

Kartoffellasagne

Vegetarisk kartoffellasagne Her får du opskriften på en skøn kartoffellasagne med squash og blomkål. Selvom lasagnen er uden kød og de klassiske lasagne pasta plader er udskiftet med tyndskåret kartoffel, så skal der selvfølgelig stadig en cremet bechamelsauce til og… aftensmad Kartoffellasagne European print
portioner: Ca 4 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 200 g squash, fintrevet
  • 200 g blomkål, fintrevet
  • 1 løg, finthakket
  • 2-3 fed hvidløg, presset
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ dåse vand, ca. 2 dl
  • 5 tsk tomatpuré
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk basilikum
  • 1 knsp cayennepeber
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Lidt olie til stegning
  • 400 g kartofler i tynde skiver
  • 1 tsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 knsp muskatnød
  • 2 store håndfulde revet mozzarella
  • Evt. revet parmesanost

Sådan gør du:

  • I en varm gryde med lidt olie sauteres løg og hvidløg af. Når de er blevet klare kommes tomatpuré deri og vendes rundt i løgene
  • Kom så blomkål, squash, hakkede tomater, vand, krydderier, salt og peber i gryden. Lad det koge op og derefter simre under låg i 10 minutter. (Derefter kan tomatsaucen smages til)
  • Imens laves bechamelsaucen. I en lille gryde smeltes smørret og piskes godt sammen med hvedemelet. Tilsæt lidt efter lidt mælk, pisk godt undervejs så der ikke kommer klumper. Salt, peber og muskatnød kommes i og lad så saucen koge op en ekstra gang under omrøring, så den bliver god tyk
  • I et fad, (på størrelse med et almindeligt tærtefad), lægges først et tyndt lag tomatsauce, derefter et lag kartoffelskiver, ovenpå et lag tomatsauce og derefter bechamelsauce. Riv meget gerne lidt parmesanost over bechamelsaucen og lav så igen endnu et lag med kartofler først - der skal gerne være nok til tre lag med kartoffelskiver. Afslut med bechamelsauce på toppen
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Kom fadet i ovnen og giv det 35 minutter. Derefter tages fadet ud, drysses med revet ost og fadet kommes tilbage i ovnen og får yderligere ca. 25 minutter, indtil osten er blevet gylden. Du kan evt. bruge et træspyd og stikke ned i lasagnen og mærke om kartoflerne er blevet helt tilberedt og ikke er hårde
  • Tag lasagnen ud af ovnen og server den ved middagsbordet. Velbekomme!

Kartoffellasagne

 

Ofte er vegetariske opskrifter i den mere budgetvenlige ende og det er fantastisk at kunne holde ugens madbudget lidt nede med den slags hverdagsretter på menuen. Du kan lige her finde mange flere vegetariske opskrifter. Som også er nemme og flere i den budgetvenlige ende.

Er du på udkig efter en mere traditionel lasagne kan du se på denne opskrift hvor der også er tilføjet en del gulerødder til retten.

2 comments

Carina 3. januar 2020 - 22:02

Hvis man er uheldig at være kronisk syg tænker du så at den kan laves med kartoffelskiver fra frost og købe bechamelsauce?

Reply
Maria 4. januar 2020 - 11:55

Hej Carina,
Det tænker jeg helt bestemt at du kan.
Ligeledes har jeg før brugt ´blomkålsris´ fra frost, så slipper man for at rive det også.
Du skal bare være opmærksom på at kartoffelskiver fra frost nok skal have lidt kortere tid end de friske.
Men du kan holde øje undervejs hvornår kartoflerne virker færdig tilberedte.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment