Vegetarisk kartoffellasagne.
Her får du opskriften på en kartoffellasagne med squash og blomkål. Selvom lasagnen er uden kød og de klassiske lasagne pasta plader er udskiftet med tyndskåret kartoffel, så skal der selvfølgelig stadig en cremet bechamelsauce til. Og revet ost på toppen.
Kartoffellasagnen har masser af smag og er en skøn hverdagsret. Server fx lasagnen med en god salat og et stykke brød til.
Til at skære tynde skiver af kartoffel kan du bruge et mandolinjern eller en foodprocessor som også nemt ordner det. Det gør tilberedningen en del hurtigere. Men du kan også sagtens gøre det med en god skarp kniv.
Kartoffellassagne
Ingredienser
Grøntsagssauce
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 3 spsk olie til stegning
- 5 tsk tomatpuré
- 200 g squash
- 200 g blomkål
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl dåse vand
- 1 tsk timian
- 2 tsk basilikum
- 1 knsp cayennepeber
- 1 tsk salt og lidt peber
Bechamelsauce
- 1 tsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1 knsp muskatnød
Derudover
- 400 g kartofler i tynde skiver
- 2 store håndfulde revet mozzarella
- Evt. revet parmesanost
Fremgangsmåde
Grøntsagssauce
- Riv blomkål og squash fint. Løget hakkes fint og hvidløg presses.
- I en varm gryde med lidt olie sauteres løg og hvidløg af.Når de er blevet klare kommes tomatpuré i og vendes rundt i løgene.
- Kom så blomkål, squash, hakkede tomater, vand, krydderier, salt og peber i gryden.Lad det koge op og derefter simre under låg i 10-15 minutter.Derefter kan tomatsaucen smages til.
Bechamelsauce
- I en lille gryde smeltes smørret og piskes godt sammen med hvedemelet.Tilsæt lidt efter lidt mælken. Pisk godt så der ikke kommer klumper.Salt, peber og muskatnød kommes i og lad så saucen koge op en ekstra gang under omrøring, så den bliver god tyk. Smag til.
Lasagne
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- I et fad, (på størrelse med et almindeligt tærtefad), lægges først et tyndt lag grøntsagssauce.Derefter et lag kartoffelskiver, ovenpå et lag grøntsagssauce og derefter bechamelsauce.Riv meget gerne lidt parmesanost over bechamelsaucen og gentag med to lag mere.Afslut med bechamelsauce på toppen.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom fadet i ovnen og giv det 35 minutter.Derefter tages fadet ud, drysses med revet ost og fadet kommes tilbage i ovnen.Giv det yderligere 25 minutter, indtil osten er blevet gylden.Du kan evt. bruge et træspyd og stikke ned i lasagnen og mærke om kartoflerne er blevet helt tilberedt.
- Tag lasagnen ud af ovnen og server. Velbekomme!
Ofte er vegetariske opskrifter i den mere budgetvenlige ende og det er fantastisk at kunne holde ugens madbudget lidt nede med den slags hverdagsretter på menuen. Du kan lige her finde mange flere vegetariske opskrifter. Som også er nemme og flere i den budgetvenlige ende.
Er du på udkig efter en mere traditionel lasagne kan du se på denne opskrift hvor der også er tilføjet en del gulerødder til retten.
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg vil ikke anbefale at fryse retten ned. Kartofler kan godt blive en del smattede efter en tur i fryseren og når de er lagt i lag på denne måde, vil det ikke være oplagt.
- Lasagnen kan dog godt holde sig nogle dage, så har I ikke fået spist det hele så kan resterne helt sikkert godt spises et par dage efter.
- Ønsker du en kartoffellasagne med kød i så kan du også sagtens lave en almindelig kødsovs, eller tilsætte kød i opskriften her, og bruge resten af opskriften som den er.
- Du kan også bruge denne vegetariske linsebolognese til at lave lasagnen.
2 Responses
Hvis man er uheldig at være kronisk syg tænker du så at den kan laves med kartoffelskiver fra frost og købe bechamelsauce?
Hej Carina,
Det tænker jeg helt bestemt at du kan.
Ligeledes har jeg før brugt ´blomkålsris´ fra frost, så slipper man for at rive det også.
Du skal bare være opmærksom på at kartoffelskiver fra frost nok skal have lidt kortere tid end de friske.
Men du kan holde øje undervejs hvornår kartoflerne virker færdig tilberedte.
Kh Maria