Klatkager

Klatkager.

Her kan du finde mine skønne klatkager af risengrød. Brug denne klatkager opskrift, når du har nogle gode rester af din risengrød.

Det er nemlig slet ikke nødvendigt at smide resterne af den velkendte julegrød ud. Du kan i stedet bruge dem til klatkager – som helt sikkert vil være populære i hele familien.

Jeg bruger altid denne opskrift på risengrød.

Klatkagerne er let sødet og har et strejf af kardemomme. Du kan sagtens tilsætte lidt ekstra krydderi eller måske lidt revet citron- eller appelsin skal, hvis de skal have et andet twist.

Server dem fx med marmelade, æblekompot, kanelsukker eller flormelis til.

Klatkager

Klatkager lavet af risengrødsrester
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 300 g risengrød
  • 2 æg
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 knsp kardemomme
  • Lidt smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Del æggehvider og blommer i hver sin skål.
  • Pisk æggeblommerne godt sammen med sukker og vaniljesukker.
  • Vend det sammen med risengrøden.
  • Vend så mel og kardemomme i grøden, for at undgå klumper kan du sigte det i.
  • Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i blandingen med en dejskraber.
  • Opvarm en pande ved middelvarme og kom lidt fedtstof på panden.
  • Kom 2 spsk. dej på panden til hver klatkage og steg 2-3 stykker af gangen alt efter pandens størrelse.
  • Steg dem ca. 3 minutter på hver side.
  • Fortsæt til de alle er færdige og server evt. med kanelsukker. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I opskriften piskes æggehvider og æggeblommer for sig. Det kan klart anbefales at gøre, selvom du skal piske æggene over to omgange.  Det gør klatkagerne ekstra luftige og lækre. De bliver SUPER gode!
  • Har du gemt nogle af klatkagerne i køleskabet, kan de også sagtens lunes en hurtig tur i mikroovnen.
  • Prøv også at tilsætte en smule stødt nelliker til dejen, det smager også virkelig skønt. Det er en dejlig julet krydderi.
  • Spis dem som de er eller med noget kanelsukker, flormelis eller andet topping på.

 

Klatkager

Klatkager af risengrød.

Har du nogle klatkager til overs, så kan de sagtens gemmes i køleskabet i en bøtte med låg. De holder sig fint i et par dage og smager også skønt kolde.

Nogle gange har jeg lavet ekstra risengrød netop for at have rester til dagen efter. Så kan jeg netop lave klatkagerne. Men en portion risengrød dagen efter, der bliver lunet i mikroovnen kan altså også sagtens fungere.

Du kan også prøve opskriften her på risengrødsvafler. Det er lidt i samme stil som klatkager. Men i vaffel udgaven bliver de  helt anderledes i både smag og struktur. Begge dele er en lækker sag, som efter min mening kan spises på alle tider af dagen.

 

Klatkager

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..