Klatkager

by Maria
Klatkager

Klatkager af risengrød.

Skønne klatkager lavet af en rest risengrød. Måske fra dagen forinden?

Det er nemlig slet ikke nødvendigt at smide resterne af den velkendte julegrød ud. Du kan i stedet bruge dem til klatkager – som helt sikkert vil være populære i hele familien.

Jeg bruger denne opskrift på risengrød.

De er let sødet og har et strejf af kardemomme. Du kan sagtens tilsætte lidt ekstra krydderi eller måske lidt revet citron- eller appelsin skal, hvis de skal have et andet twist. Server dem fx med marmelade, æblekompot, kanelsukker eller flormelis til.

Klatkager

Klatkager lavet af risengrødsrester
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 300 g risengrød
  • 2 æg
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 knsp kardemomme
  • Lidt smør til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Del æggehvider og blommer i hver sin skål.
  • Pisk æggeblommerne godt sammen med sukker og vaniljesukker.
  • Vend det sammen med risengrøden.
  • Vend så mel og kardemomme i grøden, for at undgå klumper kan du sigte det i.
  • Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i blandingen med en dejskraber.
  • Opvarm en pande ved middelvarme og kom lidt fedtstof på panden.
  • Kom 2 spsk. dej på panden til hver klatkage og steg 2-3 stykker af gangen alt efter pandens størrelse.
  • Steg dem ca. 3 minutter på hver side.
  • Fortsæt til de alle er færdige og server evt. med kanelsukker. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Har du nogle klatkager til overs, så kan de sagtens gemmes i køleskabet i en bøtte med låg. De holder sig fint i et par dage og smager også skønt kolde.

Nogle gange har jeg lavet ekstra risengrød netop for at have rester til dagen efter. Så kan jeg netop lave klatkagerne. Men en portion risengrød dagen efter, der bliver lunet i mikroovnen kan altså også sagtens fungere.

Du kan også prøve opskriften her på risengrødsvafler.

Det er lidt i samme stil som klatkager. Men vaflerne bliver en de helt anderledes i både smag og struktur. Begge dele er en lækker sag, som efter min mening kan spises på alle tider af dagen.
Mere inspiration til opskriften.
  • I opskriften piskes æggehviderne for sig. Det kan klart anbefales at gøre, selv du skal piske æggene over to omgange.  Altså blommer og hvider opdelt. Det gør klatkagerne ekstra luftige og de bliver SUPER gode!
  • Har du gemt nogle i kæleskabet kan de også sagtens lunes en hurtig tur i mikroovnen.
  • Prøv også at tilsætte en smule stødt nelliker til dejen, det smager også virkelig skønt. Ordet er en dejlig julet krydderi.

Klatkager

Klatkager

2 comments

Maria 20. december 2019 - 1:29

Den glæder jeg mig til at lave
Tror du at de kan fryses…for jeg har meeeget risengrød tilbage

Reply
Inger 15. august 2020 - 16:34

Klatkager med risengrød smager fantatisk og kan sagtens fryses ned af min erfaring.

Denne opskrift plejer jeg dog at følge når jeg laver mine klatklager derhjemme
https://7opskrifter.dk/opskrift/klatkager/

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering