Risengrød

by Maria
Risengrød

Risengrød – den traditionelle julegrød.

Traditionen tro spises der hvert år risengrød i mange hjem i juletiden. Det er for mange fyldt med en masse glæde. Men for mange er det også en grød som nydes året rundt. Og det kan man også sagtens.

Risengrød er skønt at servere, det er mættende og så er det også en billig spise. Det eneste som er lidt omstændigt er, at det kræver lidt tid og opmærksomhed ved komfuret.

Skal du lave risalamande til julen, så kan du få den BEDSTE opskrift lige her!

Egentlig er det jo ret simpelt at lave, men det kan være en kunst ikke at brænde grøden på. Det har jeg præsteret flere gange. Men med en god tykbundet gryde og rigeligt med opmærksomhed ved gryden, så slår opskriften ikke fejl.

 

Risengrød

Klassisk julegrød.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 1 time
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 180 g grødris, ca. 2 dl
  • 1 liter sødmælk
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  • Bring vandet i kog i en stor tykbundet gryde.
  • Tilsæt risene og kog vandet op med risene i et par minutter og rør rundt.
  • Hæld mælken i gryden, sammen med salt.
  • Lad mælken koge op imens der røres rundt.
    Når mælken småbobler skrues ned på under middelvarme.
  • Rør ofte i gryden, pas på at mælken ikke brænder fast i bunden.
  • Efter ca. 45 minutter er risengrøden færdig.
    Sluk for blusset når grøden har den ønskede konsistens.
  • Server med kanelsukker og en smørklat. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Vi elsker risengrød herhjemme. Egentlig er grøden i sig selv måske en lille smule kedelig. Men for mange er den nok forbundet med traditioner og glæde.

Jeg tror også at det er dén hygge og glæde som jeg har givet videre til min datter. Der er bare noget ganske særligt ved højtider og traditioner – noget jeg holder rigtig meget af at værne om og holde fast i.

Hvis du er til den klassiske topping med kanel, sukker og smør, kan jeg anbefale dig at lave en omgang kanelsukker. Når jeg laver kanelsukker, bruger jeg ca. dobbelt så meget sukker som kanel! 

Mere inspiration til opskriften.
  • Det er vigtigt at røre næsten hele tiden, når man laver risengrød.
  • Den klassiske topping er med kanelsukker og smør. Men du kan også servere en lun og nem hjemmelavet æblekompot til din risengrød! Måske i stedet for smørklatten!
  • Husk altid at servere rød saftevand til din grød, det er næsten et must. Medmindre at I servere nisseøl til som også er meget brugt i mange hjem.
Gem resterne fra din risengrød!

Du må endlige ikke smide resterne af grøden ud. Kold risengrød kan bruges til at lave de lækreste klatkager som også serveres med kanelsukker.

Man kan også lave en portion risengrødsvafler.

Begge dele er lavet ud fra en rest kold risengrød. Nogle gange laver jeg også ekstra grød for at have til en af delene.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering