Home bagværk Knækbrød

Knækbrød

by Maria
Knækbrød

Knækbrød med frø og kerner.

Knækbrød er så utrolig nemt at lave og det smager meget ofte betydeligt bedre end det du køber i supermarkedet. Det tager næsten ingen tid at lave selv og så ved du jo også hvad der er i.

Er du en der ofte bager den slags og evt. forelsker dig i opskriften her, så kan du gange opskriften op og have en blanding stående, som bare lige skal blandes op med væsken, rulles ud og så i ovnen.

Dét er virkelig nem og tilgængeligt!

Det kunne også være en mulighed som en værtindegave. Både færdigbagt knækbrød kommet i en fin gennemsigtig pose eller en bøtte og så et sødt bånd med en lille sløjfe. Du kan også give blandingen i gave og så er det bare op til modtageren, at blande væske deri. Jeg synes selv at det er hyggeligt, både at give og modtage den slags.

Knækbrød

Knækbrød

Knækbrød med frø og kerner. Knækbrød er så utrolig nemt at lave og det smager meget ofte betydeligt bedre end det du køber i supermarkedet. Det tager næsten ingen tid at lave selv og så ved du jo også hvad… bagværk Knækbrød European print
portioner: Ca. 18 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 1½ dl vand

Sådan gør du:

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Kom vand og olie i og rør det godt sammen
  • Blandingen skal være fast men også klistret
  • Kom blandingen ud på en stykke bagepapir og læg endnu et stykke over
  • Rul dejen ud med en kagerulle, uden bagepapiret hænger dejen fast og du vil ikke kunne få den flad og ensartet
  • Rul den ud så den nogenlunde vil dække en bageplade. Den præcise størrelse er ikke så vigtig, det vigtigste er at den er jævn
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Tag det øverste stykke bagepapir af og skær ca. 18 stykker, du kan selv bestemme størrelsen på stykkerne (fx 2 snit vandret og 5 snit lodret)
  • Kom bagepladen i ovnen i ca. 18 minutter. Lad knækbrødet afkøle på en bagerist. Velbekomme!

ekstra

Dine knækbrød kan opbevares i en bøtte med låg!

Ofte når jeg laver madforberedelser fx til en madopgave hvor jeg skal “ud af huset” så bruger jeg disse klare bøtter med låg.

Knækbrød

Jeg er virkelig fan af nem madlavning. Opskriften her er virkelig nem og så smager knækbrødet super godt.

Jeg har serveret knækbrødet her, for flere og jeg er i det hele taget vild med, at andre prøvesmager min madlavning, før at jeg deler mine opskrifter med jer herinde.

Jeg har fået så meget god feedback på mit knækbrød, så jeg håber at også vil synes om opskriften.

Du kan finde flere bageopskrifter lige her!

Leave a Comment