Knækbrød

Knækbrød med frø og kerner.

Knækbrød er så utrolig nemt at lave, og det smager meget ofte betydeligt bedre, end det du køber i supermarkedet.

Det tager næsten ingen tid at lave selv og så ved du jo også hvad der er i.

Prøv også de her sprøde rugbrødschips, der er en perfekt snack.

Er du en der ofte bager den slags og evt. forelsker dig i opskriften her, så kan du gange opskriften op og have en blanding stående, som bare lige skal blandes op med væsken, rulles ud og så i ovnen.

 

Knækbrød

Knækbrød er så utrolig nemt at lave og hjemmelavet smager ofte betydeligt bedre end det du køber i supermarkedet.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 33 minutter
18 stykker
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 uger

Ingredienser

  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • dl vand

Fremgangsmåde

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Kom vand og olie i og rør det godt sammen.
  • Blandingen skal være fast men også klistret.
  • Kom blandingen ud på en stykke bagepapir og læg endnu et stykke over.
  • Rul dejen ud med en kagerulle, uden bagepapiret hænger dejen fast, og du vil ikke kunne få den flad og ensartet.
  • Rul den ud så den nogenlunde vil dække en bageplade.
  • Den præcise størrelse er ikke så vigtig, det vigtigste er at den er jævn.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Tag det øverste stykke bagepapir af og skær ca. 18 stykker, du kan selv bestemme størrelsen på stykkerne (fx 2 snit vandret og 5 snit lodret).
  • Kom bagepladen i ovnen i ca. 18 minutter.
  • Lad knækbrødet afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Opskrift på nemme knækbrød med kerner

Jeg er virkelig fan af nem madlavning. Opskriften her er virkelig nem og så smager knækbrødet super godt.

Jeg har serveret knækbrødet her, for flere og jeg er i det hele taget vild med, at andre prøvesmager min madlavning, før at jeg deler mine opskrifter med jer herinde.

Jeg har fået så meget god feedback på mit knækbrød, så jeg håber at også vil synes om opskriften.

Sund snack til madpakken

Nogle gange kan det være svært at vide, hvad man skal give med i madpakken. Det må gerne være en smule sundt, og så er det godt, hvis det også er en smule sundt.

Der er masse af gode kerner i det her knækbrød, som giver en god smag. Det kan være en god ide at putte dem i en lille bøtte, så de ikke bliver mast i skoletasken. Så holder de sig også sprøde.

Mere inspiration til opskriften.
  • Det kunne også være en mulighed som en værtindegave. Både færdigbagt knækbrød kommet i en fin gennemsigtig pose eller en bøtte og så et sødt bånd med en lille sløjfe. Du kan også give blandingen i gave og så er det bare op til modtageren, at blande væske deri. Jeg synes selv at det er hyggeligt, både at give og modtage den slags.
  • Du kan finde flere bageopskrifter lige her!

Knækbrød

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..