Köfte med salat og citron dressing.
Her får du opskriften på Köfte med en lækker salat og citron dressing. En skøn omgang aftensmad hvor alle kan være med!
Köfte er en slags krydrede frikadeller, stegt på panden men formet lidt anderledes end frikadellerne som vi kender. De smager super godt og kan sagtens spises af hele familien.
Det kan anbefales at tilføje lidt tørret chili, evt. lidt cayennepeber hvis du vil have dem lidt spicey. Ofte laver jeg opskrifterne meget familie- og børnevenlige.
Det er altid en god idé at smage sin mad til så man får den lige som man ønsker. I denne opskrift kan du for eksempel stege en enkelt Köfte til at starte med for at smage om den er som du ønsker.
5 fra 2 stemmer
Köfte med salat og citron dressing
Krydrede lækre kødboller med en frisk salat med feta.
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
4 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
Köfte
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 tsk salt og lidt peber
Salat med feta
- 3-4 store tomater
- ½ agurk
- 1 rødløg
- ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
- 100 g god feta
Citrondressing
- 150 g yoghurt
- ½ citron, saft og skal
- 1 nip salt og lidt peber
Fremgangsmåde
Kødboller
- Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
- Form til ca. 16 aflange deller og steg dem på en varm pande med olie.
- Giv dem ca. 7-8 minutter og vend rundt i dem undervejs.
Salat
- Skær tomat og agurk i mundrette stykker og kom det på et fad.
- Pil og skær løget i tynde skiver og pluk fetaen i mindre stykker.
- Anret begge dele på fadet og kom en smule olivenolie på toppen. Drys med salt og peber.
Citron dressing
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til og server det i en lille skål.
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
-
- Du kan sagtens lave ekstra Köfte og bruge til dagen efter.
- Kødbollerne kan også sagtens fryses ned.
- De ekstra kødboller kan bl.a. bruges til disse pandebrød med salat og resten af citrondressingen. Det er en god måde at lave ekstra af det man har gang i til aftensmaden og nemt have til en ny ret dagen efter. Prøv også med denne myntedressing i.
4 Responses
Vildt lækre kødboller! Fuld af god smag!
Hej Karina,
TAK for din besked!
Det er simpelthen bare så dejligt at læse.
Kh Maria
Nøj hvor er de gode de frikadeller.! Jeg lavede dem til min søn og kæreste idag og de var vilde med dem.⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Elsker at følge dig.❤️ Tak for dig.
Sommer hilsner Michella
Hej Michella,
Tuuuusind tak for din besked og søde ord. IIhh det er så skønt at læse.
Jeg er super glad for at du kan lide at følge med.
Fortsat god sommer.
Kh Maria