Skønne koldhævede chiaboller.
Her finder du opskriften på koldhævede chiaboller. Skønne morgenmadsboller som røres sammen på ingen tid.
Gør hjemmebagningen supernem med koldhævede chiaboller. Dejen laves nemlig om aftenen og så skal du bare bage dem om morgenen.
Udover de små chiafrø er bollerne også med fuldkorns speltmel. Så det er en lidt grovere og mættende bolle, som stadig har en dejlig blød og luftig krumme.
Du kan også tilsætte andre frø, hvis du godt kan lide lidt ekstra smag. Især græskarkerner er super gode i de her boller, og så giver det også lidt “knas” i bollen.
Koldhævede chiaboller
Ingredienser
- 4 dl vand
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 1½ spsk sukker
- ½ dl chiafrø
- 2 dl havregryn
- 3 dl fuldkorns speltmel
- 3 dl hvedemel
Fremgangsmåde
Dag 1
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og chiafrø.
- Rør dejen godt med havregryn og mel.
- Skålen tildækkes med husholdningsfilm og sættes på køl natten over.
Dag 2
- Ovnen tændes på det højeste (250 grader varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen.
- Brug hånden og en ske til at lægge klatter på et stykke bagepapir. Fugt evt. skeen med lidt vand. Drys lidt chifrø på toppen.
- Tag den varme plade ud af ovnen, kom bagepairet med bollerne på og sæt bollerne i ovnen. Skru ned på 220 grader og bag bollerne i 22 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!
Nemme chiaboller.
Et ord der ofte går igen – nemt nemt nemt! Jeg er simpelthen fan af de nemme (eller nemmere) løsninger, som stadig gør det muligt at lave hjemmelavet mad UDEN at det skal tage mange mange timer.
Disse chiaboller kan også komme i kategorien. Det tager ikke mange minutter, at røre dejen sammen, ind på køl og næste morgen skal de bare i ovnen. det er altså helt perfekt!
Mit ønske for størstedelen af mine opskrifter er nemlig, at det skal være nemt og overskueligt, at lave hjemmelavet mad. Fordi hvor mange vil de fleste dage ikke bruge flere timer i køkkenet.
Mere inspiration til opskriften.
- Dejen til koldhævede chiaboller kan også sagtens stå to døgn i køleskabet. Så har du mulighed for at få friskbagte boller 2 morgener i træk.
- Du kan derfor med fordel lave dobbeltportion af dejen for eksempel fredag aften og have friskbagte boller både lørdag og søndag.
- I opskriften er der brugt fuldkornsspeltmel. Hvis du har en anden fuldkornsmel i køkkenet så brug gerne den i stedet. Jeg bruger nogle gange grahamsmel.
- Bollerne kan også sagtens fryses ned. Det er især smart, hvis man gerne vil have hjemmebag, men man ikke har nået at få rørt en dej sammen om aftenen.
8 Responses
Hej Maria
Skuer du ned på 220 alm ovn, eller 220 varmluft?
Knus Freja
Hej Freja,
Det er stadig varmluft jeg bruger. 🙂
De bedste hilsner Maria
Hej Maria
Hvis man ikke har fuldkortsspeltmel på lager kan det så gå med sigtet speltmel? Eller vil du i stedet bruge grahamsmel?
Mvh Maja
Jeg har lavet dem og de mislykkedes idet dejen overhovedet ikke hævede. Så det var bare en lille cementkugle. Hvad gik galt?
Hej 🙂
Det har jeg meget svært ved at svare på. Det lyder som om at der har været for meget mel i dejen. Den skal helst være lidt til den våde side.
Men det er jo en oplagt mulighed for, at det er disse boller jeg bager – næste gang jeg skal bage.
Øv at det ikke gik som det burde ha gjort.
God søndag.
Kh Maria
Super dejlige boller – jeg laver dem lidt større så passer portionen med 8-10 boller.
Elsker hvordan de mætter uden at føles som meget grove boller.
Tak for nogle dejlige men lettet opskrifter – mere tak 🙂
Super gode og nemme . Bager i airbfryer over flere dage, så vi hele tiden har friske boller.
Det er jeg så glad for at høre, Helle! Det er så lækkert med friske boller.