Kylling med vandmelonsalat og kartofler.
Saftig paprika kylling med vandmelonsalat og kartofler som er bagt i ovnen. Det er en virkelig skøn omgang nem sommermad. Salat med vandmelon er især et sommerhit!
Perfekt at servere til de lune aftener til jeres aftensmad. Kartoflerne passer sig selv i ovnen, og imens kan du skære salaten og stege kyllingen.
Er du ikke så meget til salat med vandmelon, kan du sagtens udskifte melonen med solmodne tomater. Så har du stadig en skøn ret som er nem at gå til.
Kylling med vandmelonsalat og ovnbagte kartofler
Ingredienser
Kylling
- 2 kyllingfileter
- paprika
- salt og peber
- olie til stegning
Fremgangsmåde
Ovnbagte kartofler
- Tænd ovn på 190 grader.
- Skyl kartoflerne og skrub dem rene.
- Dup dem tørre og skær dem i både. Halveret og hver halvdel deles i 3-4 stykker.
- Kom kartoffelbådende på en bageplade med bagepapir.
- Hæld olie over og drys med salt og peber. Vend det godt sammen.
- Kom bagepladen i ovnen bag dem i 45 minutter og vend i kartoflerne et par gange undervejs.
Vandmelonsalat
- Fjern skrællen og skær vandmelonen i grove tern.
- Skyl hjertesalaten og skær den i grove stykker.
- Kom salaten på et fad og læg vandmelonen på.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Skær rødløget i tynde strimler.
- Skær avocadoen i tern og bræk fetaen i mindre stykker
- Fordel det hele på fadet. Pres lidt citronsaft over og kværn lidt peber på toppen.
Kylling
- På en varm pande med olie, steges kyllingen i ca. 5 minutter på hver side.
- Kyllingen krydres med salt, peber og paprika.
- Server kyllingen sammen med vandmelonsalaten og de ovnbagte kartofler. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Skal I grille? Så kan kartoflerne og salaten tilberedes i køkkenet inden kyllingen kommes på grillen.
- Kyllingen kan også udskiftes med andet kød, hvis I for eksempel har andet der skal på grillen, eller måske bare har noget andet kød der skal bruges.
- Det kan ikke anbefales at gemme vandmelonsalaten. Den kan hurtig falde sammen og blive lidt kedelig.
- Derimod kartoflerne skal man endelig gemme resterne af. De smager lækkert kolde i an salat dagen efter. De kan laves til en græsk inspireret salat med feta, tomater, grønne salatblade, rødløg og lidt god olivenolie på.
Nem sommermad.
Om sommeren og vejret forhåbentlig er dejlig varmt, vil man allerhelst bruge så meget tid uden for som muligt. Derfor skal maden også være nem, men samtidig også smage lækkert! Derfor er denne kylling med vandmelonsalat og ovnbagte kartofler perfekt.
Denne her ret er en af mine go-to retter om sommeren. Særligt salat med vandmelon er en klassiker. Det er en meget let salat, og så smager kombinationen af vandmelon, rødløg, avocado og feta bare super lækkert.
Hvis du nu er ejer af en grill, kan du også smide kyllingebrystet på grillen. Det bliver det bestemt ikke værre af – det får tværtimod lidt mere smag af “sommer”.
Du kan også servere noget lækker chilimayo, bearnaisecreme eller pestocreme til. Det giver lige dét ekstra!