Mini pizza med tomat og ost

Mini pizza med tomat og ost.

Her får du en skøn opskrift på mini pizza med tomat og ost. De er super lækre, med en sprød kant og den blødeste krumme. Foruden tomat og ost kan du komme for eksempel pepperoni eller skinke på. Det er ofte de to sager vi bruger på toppen.

Prøv også denne pizza med en lækker tyk bund!

De små pizzaer er ideelle både til madpakken og til aftensmaden. Til aftensmaden kan man evt. serveres noget gnavegrønt til og ved samme lejlighed lave en portion til madpakkerne. De kan nemlig sagtens fryses ned. På den måde kan du altid være forberedt med tilbehør til aftensmaden eller de kommende madpakker.

Mini pizza med tomat og ost

Lækre små pizzaer med pepperoni, tomat og mozzarella
Forberedelses tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 221

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 3 spsk olie
  • tsk salt
  • 430 g Tipo 00 du kan erstatte det med hvedemel

Til toppen

  • ½ dåse hakket tomater
  • spsk tomatpuré
  • tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 1 tsk sukker
  • 200 g mozzarella, revet
  • 80 g peperoni

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, mel og ælt det godt sammen i 5 minutter (jeg bruger altid røremaskine). Imens det æltes kommes salten i. Dejen skal æltes godt. Det er det som giver det gode og luftige brød.
  • Kom husholdningsfilm over skålen, så fugten bliver i skålen og lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
  • Blend ingredienserne til tomatsaucen og gør dit fyld klar.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Drys godt med mel på bordet, hæld den bløde dej ud på bordet og drys mel på toppen.
  • Kom ligeledes mel på hænderne, del dejen i 12 stykker og form så bundende med hænderne.
  • Fordel bundende på to stykker bagepapir.
  • Smør tomatsaucen på, fordel osten på og evt skinke/pepperoni. Drys med lidt tørret oregano og flagesalt på toppen.
  • Skru ovnen ned på 225 grader, tag den varme plade ud af ovnen hiv bagepapiret ned på bagepladen og bag dem i ca. 12 minutter eller indtil, at du kan se bunden er sprød og toppen gylden
  • Lad dem afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan også prøve denne opskrift på hjemmelavet pizza med en god tyk bund. Det er en af vores favoritter!

Mere inspiration til opskriften.
  • De kan sagtens laves uden kød og kun med tomat og ost.
  • Spiser du ikke svinekød kan oksestrimler eller kylling også sagtens bruges.
  • Når pizzaerne er bagt, kan jeg anbefale at prøve og komme noget pesto på toppen, sammen med lidt høvlet parmesanost. Det smager simpelthen så godt.
  • Mini pizzaerne er geniale at have i fryseren til madpakkerne. Så an man tage en op ad gangen. Vi laver ofte en form for hjemmebag og kommer det i fryseren. Det er altid så rart at have noget hjemmelavet og færdig mad liggende på “lager” og så holder ens hjemmebag længere tid.
  • Når de tages ud fra frost kan det anbefales at tø dem op i 10-15 minutter på køkkenbordet. Derefter kommes stykkerne i ovnen i 7-10 minutter ved 175 grader. Herefter har du så nogle skønne, lækre og sprøde mini pizzaer.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..