Home bagværk Mini pizza med tomat og ost

Mini pizza med tomat og ost

by Maria
Mini pizza med tomat og ost

Mini pizza med tomat og ost

Her får du en skøn opskrift på mini pizza med tomat og ost. De er super lækre, med en sprød kant og den blødeste krumme. Foruden tomat og ost kan du komme fx pepperoni eller skinke på. Det er ofte de to sager vi bruger.

Pizzaerne er ideelle både til madpakken og til aftensmaden.

De små pizzaer kan også sagtens fryses ned. På den måde kan du altid være forberedt med tilbehør til aftensmaden eller de kommende madpakker.

Mini pizza med tomat og ost

Mini pizza med tomat og ost

print
portioner: 12 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.6/5
( 9 voted )

ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 3 spsk olie
  • 1½ tsk salt
  • 430 g Tipo 00 (du kan erstatte det med hvedemel)
  • TIL TOPPEN:
  • ½ dåse hakket tomater
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 1½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 1 tsk sukker
  • 200 g revet mozzarella
  • Ca. 80 g. skinke eller peperoni

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, mel og ælt det godt sammen i 5 minutter (jeg bruger altid røremaskine). Imens det æltes kommes salten i. Dejen skal æltes godt. Det er det som giver det gode og luftige brød.
  • Kom husholdningsfilm over skålen, så fugten bliver i skålen og lad dejen hæve lunt i 45 minutter
  • Blend ingredienserne til tomatsaucen og gør dit fyld klar
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen
  • Drys godt med mel på bordet, hæld den bløde dej ud på bordet og drys mel på toppen
  • Kom ligeledes mel på hænderne, del dejen i 12 stykker og form så bundende med hænderne
  • Fordel bundende på to stykker bagepapir
  • Smør tomatsaucen på, fordel osten på og evt skinke/pepperoni. Drys med lidt tørret oregano og flagesalt på toppen
  • Skru ovnen ned på 225 grader, tag den varme plade ud af ovnen hiv bagepapiret ned på bagepladen og bag dem i ca. 12 minutter eller indtil, at du kan se bunden er sprød og toppen gylden
  • Lad dem afkøle på en bagerist. Velbekomme!

Når pizzaerne er bagt, kan jeg anbefale at prøve og komme pesto på toppen, sammen med lidt høvlet parmesanost. Det smager simpelthen så godt.

Du kan også prøve denne opskrift på hjemmelavet pizza med en god tyk bund. Det er en af vores favoritter!

Vi laver ofte en form for hjemmebag og kommer det i fryseren. Så har vi nemlig til en masse madpakker. Og så er det bare altid rart at have noget hjemmelavet og færdig mad liggende på “lager”.

Når de tages ud fra frost kan det anbefales at tø dem op i 10-15 minutter på køkkenbordet. Derefter kommes stykkerne i ovnen i 7-10 minutter ved 175 grader. Herefter har du så nogle skønne, lækre og sprøde mini pizzaer.

Leave a Comment