Mozartkugler

Mozartkugler.

Mozartkugler er et lækkert stykke konfekt bestående af marcipan, nougat og mørk chokolade.

Jul og konfekt hænger sammen, og der indgår næsten altid marcipan eller nougat i hjemmelavet konfekt. Mozartkugler er meget nemme at lave, så det er et nemt sted at starte hvis man ikke har lavet så meget konfekt. Derudover smager de virkelig godt og er en god lille hapser at sætte på bordet til julehyggen.

Prøv også disse sukkerfri marcipan trøffelkugler.

Originalt set er mozartkuglerne fra Østrig, hvor de blev opfundet af en konditor tilbage i 1890. Det originale navn for mozartkugler er Mozart bonbon, da bon betyder slik eller bolsje.

Mozartkugler

Et stykke konfekt bestående af marcipan, nougat og mørk chokolade.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 35 minutter
10 stk
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 uge på køl

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 50 g nougat
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Del marcipan og nougat i 10 lige store stykker.
  • Hver stykke marcipan trykkes fladt og og et stykke nougat rulles og lægges i.
  • Luk marcipan om nougatkuglen og tril det til et kugle.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Dyp kuglerne i chokoladen, kom dem på en tallerken og stil på køl indtil chokoladen har sat sig.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Herhjemme elsker vi at lave konfekt, når december måned er over os. Det er en hyggelig måde at være sammen på.

Det gode ved konfekt er, at man kan sidde og lave det ved bordet. Så går man bare ud i køkkenet, når man skal overtrække de forskellige stykker med chokolade.

Denne opskrift på mozartkugler kan holde sig mindst en uge tid på køl. Men det er dog sjældent, at de får lov til at holde så længe. De ser alt for fristende ud, når de står på bordet eller man ved de ligger i køleskabet.

Mozartkuglerne har jeg med vilje ikke lavet for store. På den måde passer de til, at det er en lille hapser, uden at det bliver for meget.

Hvis I er nogen, der hurtigt får dem spist, så kan du lave flere portioner på én gang. Denne opskrift er nemlig til 10 mozartkugler, og de kan jo hurtigt blive spist.

Mere inspiration til opskriften.
  • Den her udgave er den helt klassiske, hvor der kun er marcipan, nougat og mørk chokolde i ingredienslisten. Nogle kan godt lide at putte en hasselnød i midten. Så ruller man nougat rundt om nødden, hvorefter man ruller marcipanen unden om.
  • De kan serveres helt uden pynt, men hvis man er til et mere pyntet look, så kan man også det. Man kunne evt. pynte dem med hakkede nødder, frysetørret hindbær, krymmel, glitter, hakket chokolade eller andet der ser fint ud. Det er kun fantasien der sætter grænser her.
  • Opbevar kuglerne i en bøtte på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..