Omelet med champignon og hytteost

Omelet med champignon.

Her får du opskriften på en velsmagende omelet med champignon, hytteost og purløg.

Æg er altid lækkert til morgenmad. Prøv også æg og spinat i cocotte der er lækkert til weekenden.

Et lækkert måltid som både kan spises til morgenmad, laves som en let frokost eller ja til din aftensmad.

Det er godt at have en pande, der har størrelse som en pandekage, da det giver en fin portion omelet.

Omelet med champignon

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 store spsk hytteost
  • 5 champignoner i skiver (lidt flere hvis de er små)
  • ½ rødløg i tynde skiver
  • 2 spsk purløg fint snittet
  • 1 tsk Dijon sennep
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Varm en pande op med lidt olie og kom champignonerne på panden.
  • Æggene kommes ud i en skål og blandes sammen med de resterende ingredienser, undtagen rødløg, og det piskes godt sammen.
  • Når champignonerne er ved at være færdige, kommes rødløg på panden.
  • Hæld derefter æggemassen roligt på panden og sørg for at champignon og rødløg er fordelt på hele panden.
  • Skru ned for varmen og lad æggemassen stå i ca. 10 minutter.
  • Siderne på omeletten løsnes med en palet og derefter kan den ene side forsigtigt vippes over den anden. Giv omeletten et par minutter mere og den er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Omelet opskrift.

Svampene giver omeletten en lækker og saftig konsistens. Alt efter hvor meget du spiser, så kan opskriften sagtens deles i 2 måltider og så spise en god salat til.

Jeg er selv ret vild med en omelet med champigonon. Svampe giver altid en skøn smag i maden. Derudover kan jeg sagtens spise æg til alle måltider.

Nogle dage synes jeg, at det er lækkert med æg til morgenmad og andre dage til senere måltider. Hvis jeg laver det som aftensmad, er det som regel fordi, at det bare skal være ekstra nemt og gerne sundt.

Omelet med hytteost.

Hytteosten i denne omelet gør først og fremmest, at der kommer væsentlig mere protein i. Det er med til, at omeletten mætter mere, hvilket er dejligt, når man spiser den til morgenmad.

Derudover så gør det også, at omeletten bliver mere luftig og mindre kompakt. Sammen med æggene gør hytteosten det til en lækker omelet med hytteost og champignon.

Mere inspiration til opskriften.
  • Omeletten kan godt holde sig, hvis du skulle have lyst til at gemme den anden halvdel til dagen efter.
  • Hvis du bare vil lave en omelet til én person, så kan du bare tage at halvejere opskriften. Det betyder, at du skal bruge 1,5 æg, men der kan du sagtens bare tage to æg og bruge dem til én omelet. Hvis du kun har 1 æg, så kan det også sagtens bruge. Du kan evt tilsætte lidt mælk til.
  • Du kan finde flere opskrifter med æg lige her!

En reaktion

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..