Pandekager med hvid hvede

Pandekager med hvid hvede.

Lækre sukkerfrie pandekager med hvid hvede. Pandekagerne er fyldt med fuldkorn og kostfibre. Det gør dem til et lidt sundere alternativ til de klassiske pandekager.

Prøv også disse søde fuldkornspandekager!

Pandekagedejen er sødet med akacie honning. Det er godt at søde denne dej en smule, da hvid hvede godt kan blive lidt bittert i smagen i forhold til almindelig hvedemel.

Pandekager med hvid hvede

Lækre pandekager lavet på hvid hvedemel.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
10 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 dl mælk
  • 3 dl hvid fuldkornshvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk (stor) akacie honing
  • ½ tsk vanilje korn
  • 2 spsk citronsaft
  • Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og mælk sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne på nær melet og rør godt sammen.
  • Til sidst piskes melet i lidt af gangen så der ikke kommer klumper i dejen.
  • Lad meget gerne dejen hvile i 15 minutter i køleskabet.
  • Pandekagerne steges på en middelvarm pande i lidt fedtstof. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Nemme fukdkorsnspandekager.

Når weekenden nærmer sig, er det ofte den tid på ugen, hvor vi gerne vil hygge lidt ekstra. Hygge er for mange noget der har med mad at gøre. Sådan er det ihvertfald hos os, en måde hvor vi kan være sammen og samles om et lækkert måltid.

Pandekager er et hit herhjemme og det behøves jo slet ikke at blive til en kaloriebombe uden lige. Jeg hopper ofte ud i et tvist af noget nyt og sundt og her er så et af de mange alternativer.

Der er ikke noget tilsat sukker i de her pandekager undtagen den spsk. honning, jeg har tilsat. Derudover så mætter de lidt mere, da der er fuldkorn i melet.

Hvad er hvid hvede?

Hvid hvede er som ordet siger, hvedemel der mere eller mindre har bevaret den hvide farve. Samtidig indeholder den et højt fiberindhold, til fordel for den “almindelige” hvedemel.

Hvis du gerne vil smage nogle helt klassiske pandekager, hvor der er sukker og helt almindelig hvedemel i, kan du prøve min opskrift på klassiske pandekager.

Jeg synes at det er skønt, at kunne tilføje lidt fibre, uden at det afviger alt fra meget fra det, som vi nu engang kender som en pandekage.

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan servere dem som en del af et lækkert brunchbord eller som en hyggelig eftermiddagssnack for hele familien.
  • Selvom der ikke er sukker i, kan du godt drysse med sukker eller syltetøj og rulle den sammen.
  • Du kan finde flere pandekageopskrifter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..