Paprikagryde med kylling.
Paprikagryde med kylling, gulerødder og porrer. En lækker, velsmagende og simpel gryderet til hverdagen.
Gryderetter kan man aldrig få nok af! Efter at du har lavet denne paprikagryde med kylling, kan du prøve opskriften på denne skinkegryde.
Gryderetter er altid en god idé at lave, da man nemt kan lave mad til mange personer og til flere dage ad gangen. Lav gerne gryderetten her til 2 dage. Den smager mindst ligeså godt på anden dagen.
Paprikagryde med kylling
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler, skrællet og i grove tern
- 30 g smør
- 1½ dl mælk
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1 knsp muskatnød - kan undlades
Paprikagryde
- 500 g kylling
- 2 spsk olie
- 3 spsk tomatpuré
- 2½ tsk paprika
- 1½ tsk salt og lidt peber
- 1 kylling- eller grøntsagsbouillonterning
- 2½ dl vand
- 2½ dl madlavningsfløde
- 150 g gulerødder
- 150 g porrer
Fremgangsmåde
Kartoffelmos
- Kartoflerne skrælles, skæres i grove tern og kommes i en gryde med vand.De koges møre i ca. 25-30 minutter.Hæld vandet fra. Opvarm smør og mælk i en lille kaserolle.Mos kartoflerne, gerne bare i gryden. Brug en kartoffelmoser eller et stort fast piskeris.Lidt efter lidt hældes mælk/smør i gryden og smages til med muskatnød, salt og peber.Vil du have din mos mere blød og cremet kan du sagtens tilsætte en ekstra klat smør.
Paprikagryde
- Skær kyllingen i tern.
- Skræl gulerødderne, skær i grove stykker og skær porrer i ringe.
- Opvarm en gryde med olie og brun kødet af med paprika, tomatpuré, salt og peber.
- Tilsæt gulerødder, porrer, bouillonterning, vand og madlavningsfløde.Lad det simre under låg i 15-20 minutter og smag til.
- Du kan evt. jævne med en smule maizena, hvis sovsen skal være tykkere.Server med kartoffelmos. Velbekomme!
Opskrift på paprikagryde med kylling.
Denne her opskrift på paprikagryde med kylling, har jeg prøvet at holde så simpel som muligt. De primære ingredienser er kylling, gulerødder og porrer, da det er dem, der er med til at give en god mæthed og skøn smag til gryderetten.
Selve paprikagryden er faktisk en ret fra Ungarn, som vi har taget til os her i Danmark. Den laves på et hav af måder og variationer. Man kan spise retten hele året rundt, da man altid kan få de forskellige råvarer her i Danmark.
I denne udgave er den helt meget simpel så alle kan være med. Det er tænkt som en nem ret at lave i hverdagen.
Nemme gryderetter.
Gryderetter er super gode til hverdagen, i hvert fald dem som ikke skal simre i mange timer. Det skønne er også, at man meget nemt kan lave mad til flere dage. Både til dagen derpå og en portion til fryseren er oplagt når man er i gang.
Herunder har jeg samlet nogle af de gryderetter:
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan meget passende servere kogte ris eller kartoflmos til denne ret. Begge dele smager super godt til, så det er bare smag og behag. Lav for eksempel denne kartoffelmos.
- Jeg vil anbefale dig at bruge kyllingebryst, når du skal bruge noget kylling hertil. Det skæres ud i tern og er en nem udskæring at arbejde med. Du kan selvfølgelig også købe det i tern men ofte er det billigere i kiloprisen selv lige at skære det ud.
- Det er en ret, der er god at fryse ned og tage op på de dage, hvor der er ekstra travlt i husstanden. Du kan også nemt lave dobbeltportion af retten og så bare spise halvdelen af det. Det er smart at gøre, da man alligevel har gang i alle ingredienserne.