Home bagværk Protein brød

Protein brød

by Maria
Protein brød

Protein brød

Her får du opskriften på nogle meget nemme og lækre protein brød. Brødet er så simpelt at lave, kræver ingen hævetid, er uden mel og gær. Faktisk også kun med 6 ingredienser.

Perfekt brød til at lave sandwich og toast!

Det er super hurtigt at bikse denne omgang protein brød sammen. Så skal massen bare fordeles på en bageplade og kommes en tur i ovnen.

Du kan også bruge opskriften til at lave det til boller i stedet.

Protein brød

Protein brød

print
portioner: 16 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2/3 tsk salt
  • 1 spsk flydene honning

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Blend hytteost og æg sammen
  • Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne
  • Fordel massen ud på en bageplade med bagepapir. Brug en ske eller en dejskraber og fugt den ind imellem med vand
  • Bag pladen i ovnen i 24 minutter
  • Vend hele stykket ud på en bagerist og lad det køle af. Du kan stille og roligt trække bagepapiret af
  • Skær stykket over lodret på midten og del ligeledes hvert stykke i to, lodret
  • Nu har du fire lange stykker. Hvert stykke skæres i fire, vandret. Så du i alt får 16 stykker brød

Der findes flere forskellige måder at lave proteinrigt bagværk på. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold. Man kan derfor godt kalde det en form for lidt “sundere” brød.

For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte når jeg gerne vil bage glutenfrit.

Brug brødet til at lave nogle lækre sandwich eller toast. Ligesom man normalt laver toast med ost og skinke. Her er det almindelige brød så bare udskiftet med dette. De er også super gode til at snuppe med i madpakken.

Opbevar brødet på køl i en bøtte med låg. Eller frys dem ned, så kan du lige snuppe et par skiver op når de skal bruges.

Du kan også se opskriften på disse protein chokoldeboller. Opskriften er næsten den samme og fremgangsmåden derfor lige så nem. Og de smager virkelig godt!!

8 comments

Mette 21. marts 2020 - 20:06

Kan man erstatte hytteost med f.eks. Ylette?

Reply
Maria 23. marts 2020 - 22:24

Hej Mette,
Så ville jeg nok erstatte med skyr.
Men jeg kan desværre ikke svare dig på hvor meget i gram da jeg ikke har afprøvet det endnu 🙂
Kh Maria

Reply
Mette 24. marts 2020 - 17:01

Tusind tak for dit svar

Reply
Susanne 6. april 2020 - 19:57

Dem bliver jeg vist nødt til at prøve! Kan de fryses?

Reply
Maria 7. april 2020 - 15:38

Hej Susanne,
Det lyder godt 🙂
Ja de kan sagtens fryses.
Kh Maria

Reply
Tanja 17. januar 2021 - 16:34

Hej Maria
Ved du hvor mange kalorier der er i?
Vh Tanja

Reply
Anonym 26. april 2021 - 17:52

Virkelig nemt og godt! Synes dog der skal lidt mere salt i, men det er jo en smagssag 🙂 tak for opskrift

Reply
Maria 28. april 2021 - 8:42

Hej 🙂
Tak for din feedback. Ja det kan man nemlig altid selv justere. Dejligt at opskriften kan bruges.
Kh maria

Reply

Leave a Comment