Proteinboller

Proteinboller.

Her får du opskriften på nogle meget nemme,  mættende og lækre proteinboller. Uden hævetid, uden mel eller gær og med kun 6 ingredienser. Det er super hurtigt at bikse denne omgang sammen, forme dejen til boller og komme dem en tur i ovnen.

Prøv også disse protein chokoladeboller til den søde tand!

Server for eksempel bollerne på morgenbordet, til brunch eller snup nogle med i madpakken. Jeg opbevarer bollerne på køl i en bøtte med låg.

Proteinboller

Mættende og nemme boller med protein
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 30 minutter
12 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ salt
  • 1 spsk flydene honning

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Blend hytteost og æg sammen.
    Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne.
  • Er massen meget våd så lad det stå og sætte sig i 20 minutter.
    Havregrynene suger væsken.
  • Fugt hænderne med lidt vand og form bollerne i dine hænder.
    Du kan evt have en lille skål stående.
  • Fordel de 12 boller på en bageplade med bagepapir.
    Bag dem i ovnen i 20 minutter.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden på havregryn også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte når jeg gerne vil bage glutenfrit.
  • Du kan også tilsætte hakket chokolade, hakkede nødder eller tørrede frugter til dejen. Af tørrede frugter i bagværk bruger jeg abrikoser, rosiner, dadler og tranebær.
  • Kan proteinboller fryses? Ja, bollerne kan sagtens fryses. Tø dem op på køkkenbordet eller giv dem et øjeblik i mikroovnen.

 

Proteinboller

 

Opskrift på proteinboller.

Der findes flere forskellige måder at lave proteinboller på. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

Bollerne er et super nemt og sundere alternativ til almindelige hjemmebagte boller. Her er der skruet op for proteinindholdet og ned for glutenindholdet.

Du kan også se opskriften på disse broccoli boller. De er glutenfri og også meget nemme at lave.

 

Kan man bage med hytteost?

Det kan godt lyde underligt, hvis man kan bage med  ost, men det er lige, hvad man kan med hytteost! Det er faktisk hytteosten sammen med æggene, der gør, at de her boller med protein bliver dejligt luftige.

Hytteosten er meget cremet, og den har desuden et højt indhold af protein, og den giver en dejlig mæthed til bollerne.

32 Responses

    1. Hej Mette,
      Nej det ville være utrolig dumt og dårlig stil at kopiere opskrifter. Jeg har dog godt set på Instagram at de laver den slags men har ikke set nærmere på deres opskrifter.
      Jeg er sikker på at du vil kunne finde mange andre der laver noget der minder om også af andre opskrifter. Sådan er det med opskrifter på de forskellige madblogs.
      Kh Maria

        1. Hej Tenna,
          Nej det har jeg ikke. Så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Men jeg arbejder på at det bliver en del af mine opskrifter fremadrettet 🙂
          Kh Maria

    1. Hej Simone,
      Det er heller ikke meget at de hæver.
      Men prøv at lade blandingen stå og trække i fx 20 minutter inden de formes til boller og bages. Hvis de flader ud kan det måske være fordi at massen er for flydende. Hvis de får lov til at stå lidt så suger havregrynene væsken.
      Håber at det lykkes.
      Kh Maria

  1. Anbefaler du at blende hytteost og æg sammen i en blender eller med en håndmixer?

    Lad mig høre fra dig.

    1. Hej Caroline,
      Med en blender eller minihakker 🙂
      Sådan så hytteost og æg får en ensartet konsistens og bliver en flydende masse.
      Kh Maria

        1. Hej Caroline,
          Du får det ikke blendet ordentligt sammen med en håndmixer.
          Men det er ikke umuligt og kan sagtens lade sig gøre.
          Boller får bare en lidt grovere konsistens.
          Kh Maria

  2. Jeg havde ikke fanget at man skulle blænde hytteost og æg. Er det en “vigtig” detalje ? Jeg blandede det bare lige hurtigt med en ske. Mine hævede heller ikke ret meget.

    1. Hej Susanne,
      Ja det betyder noget i denne opskrift.
      Når hytteosten blendes bliver det en mere flydende masse som bruges til at samle dejen med æggene.
      De hæver ikke lige så meget op som almindelige lyse gærboller gør.
      Kh Maria

  3. Jeg blendede ikke hytteost og æg, og det blev nogle rigtig dine boller (ikke flade)
    Super opskrift.

    1. Hej Vicki,
      Det er godt at høre. Har hørt fra et par andre, at der ikke var så god succes når æg og hytteost ikke var blendet.
      Tak for din besked og feedback 🙂
      Kh Maria

  4. Jeg har også blendet det hele sammen uden først at blende æg og hytteost. No problem. Puttede bagepulver i bagefter… Men et spørgsmål: hvorfor skal de i køleskabet?

    1. Hej Marlene,
      Det lyder godt:-)
      Det er heller ikke sikkert at det er nødvendigt at komme dem i køleskabet. 🙂
      Men det er så meget hytteost og æg i, så jeg synes det virker bedst at opbevare dem køligt.
      De er ikke helt som almindelige boller hvor de mest af alt er lavet på lidt væske og hvedemel.
      Håber mit svar kan bruges til noget. 🙂
      Kh Maria

      1. Hej Maria
        Kan man blande revet gulerod i og skal der så mere af de tørre ingredienser i?
        Mvh. Katrine

  5. Mega lækker opskrift !
    Har lavet dem så mange gange. Jeg supplerer med 200-250g gulerødder i til inspiration

    1. Hej Maibritt,
      DEJLIGT at at du er glad for opskriften 🙂 Tak for din feedback.
      Det smager virkelig også godt med gulerødder i.
      Jeg har også lavet en udgave med det i og dem kan jeg også mægtig godt lide.
      Kh Maria

  6. Jeg har lige prøvet at lave disse og dem med chokolade. De blev ikke super gode, men nu ser jeg at det nok er fordi jeg ikke har blendet hytteost og æg. Jeg har nemlig ingen blender.
    Men du skriver at man kan bruge skyr i stedet for hytteost.
    Bytter man så bare hytteost ud med skyr som i opskriften eller skal der ændres noget?

    Og skal det være med varmluft? Jeg synes mine blev ret brune, og jeg slukkede endda varmluft undervejs

    1. Hej Kirstine,
      Det har stor indflydelse på resultatet at hytteost og æg er blendet sammen.
      Jeg har ikke selv brugt skyr til bollerne før men det skriver flere andre at de har prøvet 🙂 Jeg tror det er lige over i mængden hytteost/skyr.
      Du kan også bruge en stavblender eller mini hakker til at blende hytteost og æg sammen, hvis du har det.
      Kh Maria

    1. Hej 🙂
      Jeg vil ikke anbefale dig at undlade bagepulver i denne opskrift.
      Gær vil jeg ikke bruge i opskriften på proteinboller.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..