Proteinpandekager

by Maria
Proteinpandekager

Proteinpandekager

Her får du opskriften på lækre proteinpandekager. Mættende og proteinrige pandekager uden tilsat proteinpulver.

Elsker du pandekager? Så prøv også de her pandekager med hvid hvede – de er SÅ gode!

Der er hytteost i dejen, som det er det, der sammen med æggene giver meget protein.

Det skal du ikke lade dig skræmme af, hvis det ikke er noget du spiser i forvejen. Det er ikke noget man smager men det giver en virkelig god konsistens i pandekagerne.

Proteinpandekager

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
6 pandekager

Ingredienser

  • 2 æg
  • 40 g havregryn
  • 100 g hytteost
  • ½ tsk vanilljepulver el. 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1-2 tsk flydende honning

Fremgangsmåde
 

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse. Lad dejen stå og trække i 10 minutter.
  • Opvarm en pande til middelvarme og kom ca. 2-3 store spsk på panden, til hver pandekage.
  • Dejen flader selv ud, så vent blot et par minutter og vend pandekagen om.
  • Det er ikke nødvendigt med fedtstof på en slip-let pande men det kan sagtens bruges, hvis det ønskes. Pandekagerne kan evt. serveres med min hindbærpuré. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Proteinpandekager uden banan

Jeg blev en dag spurgt om jeg ikke havde en god opskrift på pandekager i samme stil som bananpandekagerne, bare uden banan. Det havde jeg faktisk ikke lavet før, men jeg havde dog tænkt på det mange gange.

Så jeg tog opfordringen til mig og lavede disse proteinpandekager. Jeg synes det er dejligt med forespørgsler og ønsker, så bliv endelig ved med det.

Banan er med til at søde de små tykke pandekager, så derfor er pandekagerne her ikke lige så søde. Men personligt synes jeg ikke, at det gør noget. Og slet ikke hvis man kommer noget ovenpå. Som fx denne nødde creme og denne jordbærpuré. Så mangler der bestemt ingen sødme.

Proteinpandekager uden proteinpulver

De her proteinpandekager er helt uden proteinpulver. Det er ikke alle, der lige har det i køkkenet, og der kan jo heldigvis findes protein i mange madvarer.

I denne her opskrift kommer proteinerne fra de to æg og de 100 gram hytteost, som bliver tilsat. De har naturlig kilde af protein, og det to gode råvarer at bruge, når man gerne vil have proteinpandekager.

Det er rent faktisk også proteinpandekager uden mel. I stedet er der havregryn, som holder sammen på det hele som en erstatning til melet.

Mere inspiration til opskriften.
  • De her proteinpandekager kan sagtens gemmes på køl, også til dagen efter. Så kan du nemt forberede en lækker morgenmad eller snack, evt til at tage med på farten.
  • Du kan finde forkellige pandekage opskrifter her.

6 comments

Weronica 6. september 2019 - 15:58

Super smagfuld og lækre pandekager for dem der ikke er til banan! 5/5 herfra:)

Reply
Maria 13. september 2019 - 13:35

Hej Weronica,
Hvor er det dejligt at læse. 🙂
Tusind tak for de søde ord.
Kh Maria

Reply
Bodil 17. september 2019 - 15:02

De smager simpelthen så godt! Jeg er meget begejstrede

Reply
Maria 18. september 2019 - 10:44

Hej Bodil,
Det er jeg så glad for at høre.
Dejligt at du kunne bruge opskriften 🙂
Kh Maria

Reply
Sarah 28. marts 2020 - 15:59

Kan de fryses?

Reply
Maria 28. marts 2020 - 20:07

Hej Sarah,
Jeg har ikke prøvet at fryse disse men frosset mange af mine andre pandekager ned med succes.
Så jeg er helt sikker på at de her også kan det 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering