Home aftensmadefterårsretter Quinoasalat med grønkål

Quinoasalat med grønkål

by Maria
Quinoasalat med grønkål

Quinoasalat med grønkål

Her får du opskriften på en skøn quinoasalat med grønkål og godt med frisk mynte. Mynte giver den skønneste smag til salaten og passer godt sammen med den friske citron som er i dressingen.

I salaten er der vendt syltede rødløg, som du kan finde opskriften på her. Og saltbagte græskkarkerner som du finder opskriften på her.

Det er en virkelig en nem salat.

Quinoasalat med grønkål

Quinoasalat med grønkål

Quinoasalat med grønkål Her får du opskriften på en skøn quinoasalat med grønkål og godt med frisk mynte. Mynte giver den skønneste smag til salaten og passer godt sammen med den friske citron som er i dressingen. I salaten er… Salater, grønt og tilbehør Quinoasalat med grønkål European print
portioner: 4 personer som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 250 g kogt quinoa (ca. halv vægt ukogt)
  • 100 g grønkål, hakket
  • 100 g syltede rødløg
  • 50 g græskarkerner
  • 1 god håndfyld frisk mynte, friskhakket
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk akacie honning
  • Saft og skal fra ½ citron
  • ½ tsk flagesalt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Bland quionoa i en skål med hakket grønkål, syltede rødløg, græskarkerner, mynte og riv citronskallen deri
  • Bland citronsaft, olie og honning sammen, hæld det i skålen og vend det hele godt sammen med salt og peber. Velbekomme!

Mit allerbedste salat tip er, at du altid skal prøve at gå efter noget knas, salt, sødt og sprødt i en salat.  Det kan fx være en syrlig dressing, med en sød frugt, nogle knasende kerner og nogle sprøde grøntsager.

Hvis du får de skønne smagskombinationer sammen så er du altså sikret dig en skøn og velsmagende salat. Og det behøves ikke at kræve mange forskellige råvarer i salaten. Nogle gange er det enkle det bedste, så længe der er godt med smag.

Du kan fx bage et stykke laks og servere til salaten. Så har du nemt en god og lækker omgang aftensmad.

Begge dele smager også godt koldt. For når jeg laver sådan en salat, så gemmer jeg altid resterne til dagen efter. Det er helt perfekt at snuppe med i madpakken.

Leave a Comment