Quinoasalat med grønkål
Her får du opskriften på en skøn quinoasalat med grønkål og godt med frisk mynte. Mynte giver den skønneste smag til salaten og passer godt sammen med den friske citron som er i dressingen.
I salaten er der vendt syltede rødløg, som du kan finde opskriften på her.
Og også disse saltbagte græskkarkerner som du finder opskriften på her!
Når først de to sager er lavet er det en virkelig nem og skøn salat.
Quinoasalat med grønkål
Ingredienser
- 125 g kogt quinoa
- 100 g grønkål
- 1 god håndfuld frisk mynte
- 100 g syltede rødløg
- 50 g græskarkerner
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk akacie honning
- Saft og skal fra ½ citron
- ½ tsk flagesalt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Kog quinoa efter anvisning på pakken.
- Hak grønkålen godt, husk at fjerne den midterste stilk før du hakker.Den er for grov til at spise.
- Hak den friske mynte.
- I en skål blandes quionoa med grønkål, syltede rødløg, græskarkerner, mynte og riv citronskallen deri.
- Bland citronsaft, olie og honning sammen. Vend det i salaten med salt og peber. Velbekomme!
Mit bedste salat tip.
Mit allerbedste salat tip er, at du altid skal prøve at gå efter noget knas, salt, sødt og sprødt i en salat. Det kan for eksempel være en syrlig dressing, med en sød frugt, nogle knasende kerner og nogle sprøde grøntsager.
Hvis du får de skønne smagskombinationer sammen så er du altså sikret dig en skøn og velsmagende salat. Det behøves ikke at kræve mange forskellige råvarer i salaten. Nogle gange er det enkle det bedste, så længe der er godt med smag.
Begge dele smager også godt koldt. For når jeg laver sådan en salat, så gemmer jeg altid resterne til dagen efter. Det er helt perfekt at snuppe med i madpakken.