Råcreme

Hjemmelavet råcreme.

Her finder du opskriften op en virkelig god råcreme som er perfekt til frugtsalat.

Nogle kalder det også abemad, det gjorde vi i hvert fald da jeg var barn.

Frugtsalat med råcreme er super lækkert og noget de fleste kender til. Men faktisk kan du også bruge den skønne creme til mange andre desserter. Fx på en rabarbertrifli eller bare en skål med friske jordbær skåret i mindretter stykker.

Råcremen er super nem at lave og kræver ganske få ingredienser. Det kan du se herunder!

 

Råcreme

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
4 dl
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • 2 æggeblommer evt. pasteuriserede
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 g sukker
  • dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Fløden piskes fast i en skål.
  • I en anden skål piskes æggeblommer med sukker og vaniljesukker: Det skal blive lyst og luftigt.
    Det tager nogle minutter at piske den færdig.
    Blandingen bliver lidt "sej" i konsistensen og må ikke være flydende.
  • Vend først lidt af fløden i æggeblommerne med en dejskaber og derefter resten. Kom råcremen i en skål.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Ofte kan sådan en råcreme sagtens gemmes til dagen efter. Men jeg vil klart anbefale at lave den samme dag som den skal bruges. Det tager heller ikke mange minutter at piske den sammen.
  • Du kan prøve dig frem om du synes at al fløden skal vendes i.
  • Nogle foretrækker cremen med lidt mindre fløde i og hvor cremen bliver en smule mere gul fra de piskede æggeblommer.

Frugtsalat med råcreme

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..