Søde sprøde vafler

Søde sprøde vafler.

Verdens bedste vafler! Her finder du en skøn opskrift på søde sprøde vafler. De helt klassiske gammeldags vafler med masser af sødme og smag af vanilje. De får en dejlig sprødhed, da der kommes smeltet smør i dejen.

Prøv også de her luftige sukkerfri beligiske vafler.

Du kan spise vaflerne, lige som de er eller toppe dem med forskellige lækre sager. Det kan eksempelvis være frugt, krymmel, smeltet chokolade, flødeskum og ikke mindst is.

Det er en rigtig familieklassiker og jeg tør næsten godt love, at alle vil kunne lide dem.

Søde sprøde vafler

Disse søde sprøde vafler smager så godt, og kan serveres med alverdens lækkerier.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
6 vafler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 dl hvedemel
  • dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 60 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Pisk æg og sukker sammen, kom mælken deri og derefter de tørre ingredienser.
  • Til sidst kommes den smeltede smør i og det hele piskes til en ensartet masse.
  • Opvarm et vaffeljern og kom lidt fedtstof på begge sider (gør det hver gang du skal lave en ny vaffel).
  • Brug et dl. mål og kom ca. 1 dl dej på hver gang.
  • Vaflerne bages til de er gyldenbrune. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til verdens bedste vafler.
  • Du kan godt fryse vaflerne ned, efter at de er lavet. Så kan du lune dem op, når de kommer ud fra frost. Dog kan de godt have svært ved at blive sprøde som før, at de kom på frost.
  • Jeg laver ofte disse spinatvafler – og det er altså utrolig lækkert til en frokost eller som et nemt aftensmåltid. Du kan også prøve disse gulerodvafler. Så kan de fyldes med alverdens toppings.
  • Begge slags er super gode at snuppe med i madpakken til frokost.

 

Søde sprøde vafler

Søde sprøde vafler opskrift.

Opskriften vil man nok også betegne som de klassiske gammeldags vafler. Du får de lækreste søde sprøde vafler. Dejen er super nem at lave og faktisk kan du godt gemme resterne af dejen til dagen efter, hvis du ikke får det hele brugt.

Det er en perfekt lille dessert, eller eftermiddags-hygge projekt. Eventuelt i weekenderne når der er lidt ekstra tid at gøre godt med. Jeg kan anbefale at servere dem lune der er de virkelig allerbedst!

I min verden har vafler fået et nyt liv. Jeg elsker at de kan laves på et hav af måder. Både de søde men også alle de salte slags, som kan bruges til måltiderne.

De salte madvafler finder du også en del af lige her!

Hvorfor bliver mine vafler bløde?

Dine vafler blive ofte bløde, hvis du efter de er bagt, ligger dem direkte på en tallerken eller et fad. Her kan der blive dannet kondens, hvilket er med til at give dig bløde vafler. Især også hvis de ligges ovenpå hinanden.

I stedet skal du placere dem på en bagerist. Og hvis du vil være helt sikker på at få både søde sprøde vafler, så server dem med det samme de er bagt. Når de er lune smager de også bare så lækkert!

 

Søde sprøde vafler

 

Hvor lang tid kan vaffeldej holde sig?

Typisk kan sådan en vaffeldej holde sig i køleskabet i ca 2 dage. Hvis du gerne vil forberede din vaffeldej til søde sprøde vafler til eksempelvis morgenen efter, kan du godt det. Men det tager heller ikke lang tid at bikse den sammen på dagen.

Det er dog meget rart at man ikke nødvendigvis behøves at bage dem alle på en gang, hvis man gerne vil gemme noget dej til dagen efter og servere endnu en portion lune gammeldags vafler.

Det kommer dog an på ingrediensernes generelle holdbarhed, så hold lige øje med det. Ellers kan du altid lugte til den, så kan du ofte lugte, om dejen er god eller dårlig.

 

Hvorfor hænger mine vafler fast?

Det kan være rigtig irriterende, hvis man ikke kan få sine vafler ud af vaffeljernet. Der kan være to grunde til dette. Det ene er at du åbner låget for hurtigt og vaflen er ikke færdigbagt. Når låget så åbnes vil vaffeldejen hænge fast på begge sider at jernet og den vil derfor dele sig.

Det andet kan være at du skal bruge lidt fedtstof til at smøre på overfladen inden dejen kommes i.

Det kan være enten noget smør eller olie. Olie bruger jeg især når jeg tilbereder madvafler. Men til at lave de bedste søde sprøde vafler så bruger jeg altid smør.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..