Vafler med gulerod

Vafler med gulerod.

Sunde og anderledes vafler med gulerod. Gulerodsvafler med havregryn er lavet på ganske få ingredienser. Havregryn, revet gulerod, mælk og æg. De sunde gulerodsvafler er meget nemme at lave.

Du kan bruge dem til din frokost og have dem med i madpakken som en sandwich.

Prøv også disse virkelig gode spinat vafler!

I følge opskriften tilsættes der 1 tsk krydderi. Det giver noget kant til en ellers lidt neutral vaffel. Spidskommen i vaflerne er fx godt, hvis du skal servere dem til hummus og andet mellemøstligt mad. Du kan også blende friske krydderurter med i dejen. Det smager super godt!

Vafler med gulerod

Lækre nemme gulerodsvafler
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
6 vafler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 160 g havregryn
  • 100 g gulerødder, revet
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 tsk krydderi - evt. spidskommen, oregano eller basilikum
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Riv gulerødderne og kom derefter alle ingredienserne i en blender.
    Blend dejen godt sammen.
  • Lad dejen stå og trække i 20 minutter.
  • Kom en smule fedtstof på vaffeljernet inden du kommer dejen på.
    Brug ca. 1 dl. til hver vaffel.
  • Giv hver vaffel ca. 4 minutter. Og forsæt med resten af dejen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Vil du gerne være lidt på forkant med maden eller har lavet for mange vafler, så kan de sagtens fryses ned.
  • Jeg har skrevet, at det tager cirka 4 minutter til hver vaffel, men det afhænger også af, hvilket vaffeljern som du bruger – så hold lige øje!
  • Du kan også finde inspiration i hele kategorien med vafler af alle slags lige her!
Sunde vafler med gulerod.

Jeg elsker de nemme og sunde løsninger. Derfor er det også en sand fornøjelse, at lave disse utrolig nemme vafler med gulerod. Uden brug af særlig mange ingredienser.

Første gang jeg prøvede vafler, som ikke blev serveret som en (u)sund dessert, så synes jeg faktisk at det var en lidt mærkelig oplevelse. Men det er jeg fuldstændig kommet over og jeg er vild med vafler af forskellig slags!

Jeg gør ofte det er jeg forbereder mit køleskab og fryser med ekstra mad. Det er så skønt til de dage hvor man har mindre overskud og ikke orker madlavningen.

Her kan du så fx tage en vaffel ud af fryseren. Den optøs på ingen tid og så kan du toppe din vaffel med det du nu har lyst  til. Eller bruge to vafler og lave en sandwich.

Prøv også at klappe to vafler sammen med ost og skinke og så giv vaflen en tur i toastjernet. Det smager virkelig lækkert!

9 Responses

  1. Hejsa!

    Disse vafler er lavet til hjerte-jern, men jeg har kun et belgisk vaffel jern. Har du et forslag til hvordan opskriften kan bruges til et belgisk vaffel jern? Jeg tænker der skal bagepulver i eller lignende i. Hvad siger du?

    1. Hej Camilla,
      Du kan sagtens lave dem på et belgisk vaffeljern og bare følge opskriften.
      Det har jeg selv gjort flere gange 🙂
      Kh Maria

        1. Hej Lise,
          Det er skiver af frisk mozzarella som er i vaflen.
          Men du kan også komme andet pålæg i eller fx skiver af stegt kyllingebryst. 🙂
          Eller måske koldrøget laks.
          Kh Maria

        1. Hej Liva,
          Det har jeg faktisk aldrig prøvet. Det må komme an på en prøve. Kunne egentlig godt forstille mig at man kunne det 🙂
          Hvis du ikke slev har afprøvet det, så give jeg gerne en meldning når jeg har testet.
          Kh Maria

  2. Har bagt disse vafler i dag, vildt gode Tilsatte lidt loppefrøskalder og anvendte oregano og lidt spidskommen. Ovenpå kom der hytteost, cherrytomat og lidt frisk basilikum – vildt godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..