Spinat vafler

Grønne spinat vafler.

Her får du opskriften på nogle skønne spinat vafler med knald på den grønne farve. De grønne vafler er nemme at lave og er perfekt til frokosten eller aftensmaden.

De her spinatvafler er lavet på en meget simpel opskrift. De kan for eksempel bruges til at lave en sandwich hvor det lyse brød udskiftes. En sandwich til madpakken hvor vaflerne bruges er helt oplagt. De kan sagtens laves om aftenen, så er din sandwich er klar til, at snuppe med på farten om morgenen.

Spinat vafler

Super gode og grønne vafler med spinat.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 vafler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 æg
  • dl mælk
  • 150 g frossen spinat, optøet
  • 75 g fuldkornsmel, (eller brug det mel du har i skabet)
  • ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • Lidt olie til vaffeljernet

Fremgangsmåde

  • Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
    En stavblender kan også bruges.
  • Opvarm et vaffeljern og kom lidt fedtstof på.
  • Vaflerne bages i ca. 4-5 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • De sunde vafler kan bruges til mange forskellige måltider. Lav dem som en “åben sandwich”. Læg en vaffel på tallerkenen og fyld en masse lækkerier på toppen. Fx kylling, salat, hytteost og syltede rødløg. Eller brug to vafler til at lave en sandwich, som også kan snuppes med på farten.
  • De kan også bruges til at lave en toast i stedet for det klassiske toastbrød. Kom ost, skinke i mellem to vafler og så en tur i toasteren.
  • Man kan også sagtens lave andre slags grøntsagsvafler. Fx med gulerod og blomkål. Eller broccoli hvis du har det i køleskabet.
  • Har du en yndlings krydderi eller måske er til ost, fx parmesan, så kan du sagtens komme lidt af det i. Men de smager nu også rigtig godt, lige som de er.

 

Spinat vafler
 

Andre opskrifter på grønne vafler.

 

Frys dine vafler med spinat ned.

Du kan sagtens lave en portion spinatvafler og så fryse dem ned. Når du så skal bruge en eller to spinat vafler så tager det altså ingen tid at tø dem op igen. Læg dem bare på køkkenbordet og i løbet af kort til så er dine vafler med spinat klar til at blive spist.

Du kan også gemme vaflerne i en bøtte i køleskabet. Her holder de sig fint i flere dage. Lad dem ikke ligge på køkkenbordet, der vil de ikke kunne holde sig så længe.

Når jeg alligevel er i gang med at lave spist vafler så laver jeg gerne så jeg kan have et par stykker i køleskabet. Det er så lækkert når man har noget færdig tilberedt mad. Og så er det nemt at lave fx en god sandwich med laks og flødeost.

 

Grønne vafler til frokost.

En sandwich til madpakken hvor vaflerne bruges i stedet for det almindelige brød, er helt oplagt. De kan sagtens laves om aftenen, så er din sandwich klar til, at snuppe med på farten om morgenen.

Jeg elsker at lave en god sandwich med grønne vafler, og du kan i teorien fylde den med lige præcis, hvad du vil. Du kan eksempelvis lave denne her spinat vaffel toast, gulerodsvaffel toast eller spinatvafler med hummus og halloumi. De her madvafler er også nogle sunde vafler kontra dem man kender, hvor de ofte er lavet på en masse hvedemel, smør og er fyldt med sukker. 

12 reaktioner

  1. Har prøvet dem og de er VIRKELIG lækre, hele familien elskede dem – og der er snakket om vi snart skal ha dem igen! Virkelig en lækker og nem opskrift – kan klart anbefales 🙂

    1. Tak for din besked Kathrine! Det er jeg bare så glad for at læse. Dejligt når hele familien vil være med 🙂

      Hilsen Maria

  2. Hej Maria!

    Jeg elsker dine opskrifter. Tak for dem 😉 Hvilken form for fuldkornsmel ville du anbefale fremfor hvedemel?

    1. Hej Olivia,

      Tak for dine søde ord, hvor er det skønt at læse!
      Jeg har lige rettet lidt i teksten. Jeg bruger ofte hvid fuldkornshvedemel. Men f.eks. grahamsmel er også rigtig fint.
      Jeg har også rettet mængeden på melet. Jeg tror sørme at jeg har slettet et 1-tal i mængden.
      Laver du dem i nærmeste fremtid, så prøv dig lige frem og fornem konsistensen. Den skal være til den lidt tykke side. Håber det giver mening!

      Kh Maria

    1. Hej Camilla,
      Ca. 3-4 dage. Du kan også fryse dem ned og så kan du nemt tage en eller to op når de skal spises.
      God dag til dig.
      Kh. Maria

  3. Virkelig lækre vafler – et kæmpe hit hos både store og små 🙂 Jeg lavede din tunmousse til – dog med creme fraiche i stedet for skyr, og den smagte super! Tak for mange gode opskrifter.

    1. Hej Rikke,
      Tak for din besked. Dejligt at opskriften kunne bruges 🙂
      Det er skønt at høre, at du er glad for flere af opskrifterne herinde.
      Kh Maria

    1. Hej Mia,
      Jeg plejer ofte at lave hele opskriften og gemme vaflerne på køl eller fryse dem ned.
      Men jeg har også før gemt dejen til dagen efter. Mere vil jeg ikke anbefale.
      Spinaten egner sig ikke til at stå i dejen så længe.
      Kh Maria

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..