Spinat vafler

by Maria
Spinat vafler

Grønne spinat vafler.

Her får du opskriften på nogle skønne spinat vafler med knald på den grønne farve.

De er nemme at lave og er perfekt til frokosten eller aftensmaden. Vaflerne er lavet på en meget simpel opskrift. Har du en yndlings krydderi eller måske er til ost, fx parmesan, så kan du sagtens komme lidt af det i. Men de smager nu også godt, lige som de er.

Brug spinat vaflerne til en lækker sandwich med røget laks!

En sandwich til madpakken hvor vaflerne bruges i stedet for det almindelige brød, er helt oplagt. De kan sagtens laves om aftenen, så er din sandwich klar til, at snuppe med på farten om morgenen.

Spinat vafler

Super gode og grønne vafler med spinat.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 vafler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2/3 dl mælk
  • 150 g frossen spinat, optøet
  • 75 g fuldkornsmel, (eller brug det mel du har i skabet)
  • 1/2 tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • Lidt olie til vaffeljernet

Fremgangsmåde
 

  • Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
    En stavblender kan også bruges.
  • Opvarm et vaffeljern og kom lidt fedtstof på.
  • Vaflerne bages i ca. 4-5 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Frys vaflerne ned

Du kan sagtens lave en portion spinat vafler og så fryse dem ned. Eller gemme dem i en bøtte i køleskabet. Når jeg er i gang så laver jeg gerne så jeg kan have et par stykker i køleskabet. Her kan de sagtens holde sig nogle dage. Hvis du gerne vil fryse et par spinat vafler ned, så tager de altså ingen tid at tø dem op igen.

Læg dem bare på køkkenbordet og i løbet af kort til så er det klar til at spise.

Lav også en vaffel toast ud af to spinat vafler, se her!

Mere inspiration til opskriften.
  • Vaflerne kan bruges til mange forskellige måltider. Lav dem som en “åben sandwich”. Læg en vaffel på tallerkenen og fyld en masse lækkerier på toppen. Fx kylling, salat, hytteost og syltede rødløg.
  • De kan som sagt også bruges til at lave en toast i stedet for det klassiske toastbrød.
  • Brug to vafler til at lave en sandwich, som også kan snuppes med på farten.
  • Man kan også sagtens lave andre slags grøntsagsvafler. Fx med gulerod og blomkål. Eller broccoli hvis du har det i køleskabet.
  • Søg på vafler i søgefeltet og der vil komme en masse vaffel opskrifter frem.
Spinat vafler

12 comments

Kathrine 23. februar 2017 - 10:00

Har prøvet dem og de er VIRKELIG lækre, hele familien elskede dem – og der er snakket om vi snart skal ha dem igen! Virkelig en lækker og nem opskrift – kan klart anbefales 🙂

Reply
Maria 1. marts 2017 - 17:37

Tak for din besked Kathrine! Det er jeg bare så glad for at læse. Dejligt når hele familien vil være med 🙂

Hilsen Maria

Reply
Olivia 6. februar 2018 - 13:58

Hej Maria!

Jeg elsker dine opskrifter. Tak for dem 😉 Hvilken form for fuldkornsmel ville du anbefale fremfor hvedemel?

Reply
Maria 6. februar 2018 - 14:04

Hej Olivia,

Tak for dine søde ord, hvor er det skønt at læse!
Jeg har lige rettet lidt i teksten. Jeg bruger ofte hvid fuldkornshvedemel. Men f.eks. grahamsmel er også rigtig fint.
Jeg har også rettet mængeden på melet. Jeg tror sørme at jeg har slettet et 1-tal i mængden.
Laver du dem i nærmeste fremtid, så prøv dig lige frem og fornem konsistensen. Den skal være til den lidt tykke side. Håber det giver mening!

Kh Maria

Reply
Charlotte Baagø Madsen 19. august 2018 - 16:00

Hvor mange gram spinat skal der i?
Min er ikke i “klumper” men løsfrossen

Reply
Camilla I. 21. januar 2019 - 12:13

Hej.
Hvor lang tid vil du mene at de kan holde sig i køleskabet, når de er bagt? 🙂

Reply
Maria 23. januar 2019 - 14:24

Hej Camilla,
Ca. 3-4 dage. Du kan også fryse dem ned og så kan du nemt tage en eller to op når de skal spises.
God dag til dig.
Kh. Maria

Reply
Rikke Pihlkjær 7. januar 2020 - 18:30

Virkelig lækre vafler – et kæmpe hit hos både store og små 🙂 Jeg lavede din tunmousse til – dog med creme fraiche i stedet for skyr, og den smagte super! Tak for mange gode opskrifter.

Reply
Maria 9. januar 2020 - 9:24

Hej Rikke,
Tak for din besked. Dejligt at opskriften kunne bruges 🙂
Det er skønt at høre, at du er glad for flere af opskrifterne herinde.
Kh Maria

Reply
Anonym 28. januar 2020 - 11:43

Hejsa.

Hvor mange kcal er der i disse spinat vafler?

Mvh Lotte

Reply
Mia 30. januar 2021 - 0:00

Super opskrift hvor lange kan dejblandingen( hvor de ikke er bagt) holde sig på køl?

Reply
Maria 7. februar 2021 - 11:08

Hej Mia,
Jeg plejer ofte at lave hele opskriften og gemme vaflerne på køl eller fryse dem ned.
Men jeg har også før gemt dejen til dagen efter. Mere vil jeg ikke anbefale.
Spinaten egner sig ikke til at stå i dejen så længe.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering