Spinat bowl.
En super grøn og sund spinat bowl med banan. Til mellemmåltid, supplement til frokosten eller en snack.
Jeg elsker forskellige smoothie bowle, og du kan også prøve at lave denne grønne smoothie bowl med spinat og broccoli.
Denne spinat bowl kan spises når som helst. Den er særlig god om morgenen, hvor man får en god og sund start på dagen.
Det er faktisk også en god snack om eftermiddagen, hvis man er lidt tidligt hjemme.
Spinat bowl
Ingredienser
- 100 g frossen spinat
- 80 frossen banan i skiver
- 2-3 spsk skyr eller græsk yoghurt
- ½ dl mælk
- Evt. lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Kom spinat og banan fra frost i blenderen sammen med resten af ingredienserne og blend det, til det får en ensartet konsistens. Vil du have den mere tynd, så giv blandingen en ekstra sjat mælk.
- Hæld blandingen i en skål og kom dine toppings på og spis med det samme. Velbekomme!
Bowl med spinat og banan.
Bruger du spinat i klumper skal det lige have mulighed for at tø lidt op, hvis din blender ikke kan tage det helt frosne. Så det kan anbefales, at både de frosne stykker banan og spinat lige ligger nogle minutter ude fra frost inden det blendes.
Hvis du lever udelukkende på plantebaseret kost, så kan mælkeprodukterne sagtens udskiftes. Der findes efterhånden en masse gode alternativer. Smagen kan godt ændre sig lidt, men bananen skulle gerne smage igennem de veganske produkter også.
Og så kan jeg ikke snyde nogen her. For med den stærke grønne farve, smager den selvfølgelig også af spinat. Men smagen er mild og der er masser af sødme fra bananen som også giver det en cremet konsistens. Det er skønt at få noget som både er sundt og smager lækkert.
Mere inspiration til opskriften.
- Ofte topper jeg mine bowls med honningristet granola eller denne hurtige granola som er lavet på panden. Specielt når det er en sund udgave med grøntsager i, så synes jeg at det er ekstra lækkert, med lidt sødt og knasende på toppen.
- Det er også lækkert at toppe den med forskellige bær eller frugter. Det giver en anden frisk smag til bowlen.
- Nogle gange kan spinat godt få en lidt bitter eller jord-agtig smag. Her bruger jeg ofte lidt citronsaft, og det gør rigtig meget for smagen.