Teboller

Bløde og luftige teboller.

Lækre og bløde teboller der kan serveres til enhver lejlighed. De er lige så bløde som sådan nogle skal være og de vil helt sikkert også være et kæmpe hit som fødselsdagsboller.

I dejen er der både tilsat sukker og smør, og sammen med nok hævetid – så bliver det altså de skønneste bløde boller.

Opskriften på disse kærnemælkboller kan også anbefales!

Prøv også at lave dem med rosiner eller chokoladeknapper i. Er du helt vild med kardemomme, så kan du også sagtens komme lidt ekstra i af det.

Teboller

Lækre og bløde teboller der kan serveres til enhver lejlighed.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
16 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 ½ dl vand
  • 1 ½ dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 50 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 knsp kardemomme
  • 600 g hvedemel
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde

  • Lun mælk, vand og smør i en lille kaserolle til fingervarmt.
  • Opløs gæren i en skål med den lune mælkeblanding, det må endelig ikke være for varmt.
  • Tilsæt sukker og pisket æg.
  • Kom mel og kardemomme i og ælt det godt sammen i 5 minutters tid og til sidst æltes salten i.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt 1 time.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet, form bollerne og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve tildækket, yderligere 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pensel bollerne med sammenpisket mælk og bag dem i ca. 17 minutter.
  • De afkøles på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Teboller

Du kan finde endnu flere opskrifter på bagværk lige her. Er du på udkig efter andre opskrifter på boller så se mere her!

Den her slags boller, fik jeg altid serveret som barn til fødselsdage. Siden hen har jeg bagt mange slags boller og meget ofte med både kostfibre og fuldkorn. Jeg kan godt lide boller og brød med bid i. Men indimellem så er der altså ikke noget, som bløde og lyse teboller.

Min datter har døbt dem fødselsdags boller men er det egentlig ikke også dét, at teboller er? Der røg også hurtigt et par flag i bollerne imens, at jeg tog et billede.

Mel eller olie

Når du former dine boller kan du bruge mel eller olie på køkkenbordet.

Det mest brugte er helt sikkert at drysse lidt mel ud på bordet og så trille bollerne i det. Man skal bare holde lidt igen med melet. Så du ikke får tørre boller og de ikke er pakket ind i mel.

En anden mulighed er at bruge olie.

Smør en smule olie ud på køkkenbordet og en lille smule på hænderne. Og så former du bollerne på samme måde som du plejer.

Du vil opleve at dejen slet ikke hænger fast på hænderne og det er meget nemt at arbejde med.

Efter hævning pensles dine boller lige som du plejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..