Tigerrejer med dressing og rugbrødschips

by Maria
Tigerrejer med dressing og rugbrødschips

Tigerrejer med dressing og rugbrødschips.

Her finder du opskriften på en skøn forret. Tigerrejer med dressing og rugbrødschips.

Det er meget nemt at lave rugbrødschips, og de kan bruges til mange forskellige forretter og appetizers.

Det er en virkelig skøn forret, som er nem at lave og så ser den super fin ud når den serveres.

Tigerrejer med dressing og rugbrødschips

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises samme dag

Ingredienser

Tigerrejer med hvidløg

  • 300 g tigerrejer
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket persille
  • ½ dl olie
  • 1 tsk salt og kværnet peber

Dressing

  • 200 g cremefraiche
  • spsk hakket persille
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk sukker
  • 1 nip salt og lidt peber

Derudover

Fremgangsmåde
 

Tigerrejer med hvidløg

  • Er der hale på rejerne så tag dem forsigtigt af.
  • Pil og hak hvidløg fint.
  • Bland olie, persille, hvidløg, salt og peber og rejer sammen i en skål.
  • Kom gerne skålen på køl i et par timer så smagen kan trænge ind i rejerne.
  • På en varm pande steges rejerne af. De ændre farve fra grå til lyserøde.
  • Det tager ca. 5-6 minutter før de er gennemstegte og klar til servering.

Dressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Anretning

  • Læg en smule salat på hver tallerken og fordel rejerne på. Der er ca. 5-6 rejer til hver.
    Kom en lille spsk. dressing på hver tallerken.
    Halver cherrytomater og kom dem på tallerknerne med rugbrødschips. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Tigerrejer forret.

Denne her opskrift er super lækker at servere som forret til en skøn middag. Det er en klassisk forret til nytår, hvor man ofte serverer en form for fisk eller skaldyr til forret.

Det er vigtigt, at en forret ikke er for tung, så man ikke kan spise resten af menuen. Men der må stadig gerne være noget der tilfredsstiller smagsløgene.

Tigerrejerne kan sagtens laves dagen forinden. Det letter lidt i en større middag at flere dele kan forbedres.

Dressing til tigerrejer.

Tigerrejerne er marineret med hvidløg og persille. De ligger i rigeligt olie og de steges også i denne marinade.

Man kan sagtens spise dem, som de er, smagen er fantastisk god i sig selv. Men i denne forret er det rigtig lækkert at servere en dressing til.

Jeg har valgt at lave en dressing af cremefraiche, persille, citronsaft, sennep, sukker samt salt og peber. Den går rigtig godt til skaldyr og fisk, synes jeg.

Du kan derfor også servere dressingen til andet end tigerrejer.

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan også skifte tigerrejerne ud med en god røget laks. De spiller også dejligt sammen med dressingen og de sprøde rugbrødschips.
  • Man kan også lave en forret hvor der både er lidt lakserilette på og nogle tigerrejer. Det spiller rigtig godt sammen og smager lækkert.
  • Du kan finde flere lækre opskrifter på forretter her: LakserullerSerano rullerBresola ruller med pestocreme

Tigerrejer med dressing og rugbrødschips

Leave a Comment

Opskrift Vurdering