Tun deller
Her får du opskriften på nogle nemme og budgetvenlige tun deller. De er lavet på dåsetun og selvom det måske kan lyde lidt mystisk, så smager de rigtig godt.
Har du en dusk friske krydderurter derhjemme, så hak gerne sådan en håndfuld og rør i. Jeg bruger fx dild eller persille. Men du kan også sagtens undlade og bare lave dem som opskriften siger.
Tun deller
Ingredienser
- 2 dåser tun drænet
- 3 æg
- 30 g hvedemel kan erstattes med havregryn
- ½ løg finthakket
- Saften fra ½ citron
- 1 tsk salt og lidt peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Klem alt væsken fra tunen.
- Alle ingredienserne blandes godt sammen, så der ikke er store stykker af tun imellem.
- En pande opvarmes med olie og dellerne formes med en ske, eller mellem hænderne og lægges på.
- Tun dellerne steges ca. 4 minutter på hver side. Velbekomme!
Et par dåser tun er nemt at have stående i køkkenskabet. Det holder sig jo længe og så er der altid let at finde frem når køleskabet måske er lidt tomt. Jeg har meget ofte tun i køkkenskabet.
Dellerne går godt til både frokost og aftensmad. Og laver du ekstra, så kan du snuppe de ekstra med i madpakken dagen efter.
Du kan fx lave en portion ovnbagte kartofler og grøntsager til og en form for dip eller dressing og så har du nemt et lækkert aftenmåltid.
Du kan både se opskriften på denne nemme røde skyr dressing og måske en portion mynte dressing også vil være lækkert til.
Tundellerne vil sikkert også gå rigtig fint i hånd med hjemmebagte pitabrød og salat. I det hele taget så kan de nemme og lækre deller serveres til en masse forskelligt. Du kan finde flere opskrifter på salater og grønt lige her.
6 Responses
Det lyder så lækkert! Hvad severer du dem med?
Hej Asta,
Det er meget forskelligt. 🙂
Det kunne f.eks. være nogle ovnstegt små kartofler og en hjemmerørt dressing.
Eller bønnefritter og en avocado creme – som jeg har opskrifter på herinde på Madogkaerlighed.
Du kan finde masser af inspiration i “salater, grønt og tilbehør”.
De bedste hilsner Maria
Det lyder virkelig lækkert! Jeg tænkte på, om det var muligt at lave dem i ovnen istedet for på panden?
Hej Helena,
Jeg har faktisk ikke prøvet det. Men mon ikke at det kan lade sig gøre? 🙂
De bedste hilsner Maria
Jeg skal lige høre – drænet æg ? Hvordan fungerer det ? Altså ingrediens nummer to på din ingrediensliste.
Hej Anette,
Hihi. Det er en fejl. Det er tun på dåse der skal være drænet 🙂 Jeg havde skrevet det på den forkerte linje.
Godt du var vågen – tak!
Kh. Maria