Vanilje muffins

Vanilje muffins med frosting.

Her får du en skøn vanilje muffins opskrift med en lækker frosting på toppen. Det er en lækker luftig og svampet kage med smag af vanilje. De smager skønt men er ret simple, og du kan sagtens variere dem fx med nødder eller chokolade i.

Hvis du er vild med chokolade, så kan jeg anbefale dig at bage de her svampede chokolade muffins også.

Det er en god opskrift at bruge, hvis man bare gerne hurtigt og nemt vil kunne servere svampede muffins inden for en time eller to.

Vanilje muffins

Søde og nemme muffins med vanilje og lækker frosting.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
10 muffins
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Muffins

  • 80 g blødt smør
  • 120 g sukker
  • 2 æg
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • tsk bagepulver
  • dl mælk

Frosting

  • 85 blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 120 g flødeost
  • ½-1 tsk vaniljesukker, eller 1 knsp. vaniljekorn

Fremgangsmåde

Muffins

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i et af gangen.
  • Hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sigtes i skålen og vendes godt sammen.
    Mælken tilsættes til sidst.
  • Dejen fordeles i 10 muffinsforme og bages i ca. 20 minutter.
    Er du i tvivl om de er færdige så stik en kødnål i kagen, hænger der dej ved så giv dem et par minutter mere.

Frosting

  • Pisk smør. flormelis og vanilje godt sammen med en elpisker.
    Tilsæt flødeosten og pisk nogle minutter til frostingen er blød og luftig.
    Kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt det på de afkølede muffins.
    Drys evt. med lidt tørret hindbær.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • De smager dejligt af vanilje, og jeg har valgt at køre denne udgave uden andet smag. Man kan dog sagtens hakke noget mørk chokolade og komme i, hvis man ønsker at lave en vanilje cupcake med chokolade.
  • De smager aller bedst, når de er frisklavet, men de kan også godt holde sig til dagen efter. Hvis du bager dem dagen før, så kan det være en god ide først at komme frostingen på på dagen.

 

Vanilje muffins

 

Vanilje muffins med frosting.

De her muffins har jeg valgt at lave en flødeostecreme til. Det kan i nogens øre lyde mærkeligt, at man vil putte ost i noget, der skal bruges på en kage.

Jeg kan dog sige, at det smager virkelig godt, og man kan på ingen måde smage noget ost. Det smager virkelig godt, når man får det søde fra flormelisen og vaniljesukkeret og det piskes godt sammen med smør og flødeost.

Du kan godt putte noget farve i, hvis du ønsker lidt mere farve på din vanilje cupcake. Man kan eksempelvis bruge gul frugtfarve, hvis du ønsker, at de måske skal pynte på påskebordet. Her skal man tilsætte lidt farve af gangen og så røre det stille og roligt rundt.

Hvornår er muffins færdige?

Det kan nogle gange være svært at vide, hvornår ens muffins er færdige. Det kan her være brugbart at stikke et træspyd eller en lille kødnål i én af dine muffins.

Hvis der stadig hænger lidt rå dej på, skal du give den et par minutter mere i ovnen. Hvis der derimod ikke hænger noget dej på spyddet, så er dine muffins færdige, og du kan tage dem ud af ovnen. Det er okay, at der sidder lidt krummer på – så er de færdige.

Muffins og cupcakes – hvad er forskellen?

Umiddelbart kan det være svært at vide, om der overhovedet er en forskel på en vanilje muffins med flødeostecreme og en vanilje cupcake.

Som rettesnor vil en muffin have en muffintop, hvor den altså er hævet en smule op under bagning. En muffin kan man desuden “spise som den er”, og den kræver ikke pynt på toppen eksempelvis.

Modsat har vi en cupcake, der ikke bliver så høj under bagning, hvilket gør at man bedre kan pynte den med frosting, glasur og andre ting.

Som det sidste så er det ofte sådan, at en cupcake dej har lidt mere sukker i end en muffinsdej. Det gør også, at størrelsen på cupcakes ofte er mindre, da de indeholder mere sukker, og man ikke spiser nær så meget af den som ved en muffin.

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..