Avocadomad med spejlæg
En lækker avocadomad med spejlæg.
Her går man ikke galt i byen, så længe at du har heldet med dig når avocadoen skæres over. For det ved vi jo godt alle, at det er lidt som at vinde i lotteriet ik…
Hvis du elsker æg til morgenmad og frokost, kan du prøve denne omelet med tomat og mozzarella.
Denne mad er super simpel og smager bare virkelig godt!
Avocadomad med spejlæg
Ingredienser
- 2 æg
- 2 skiver brød
- ½ moden avocado
- Lidt karse
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt olie til stegning
Fremgangsmåde
- På en middelvarm pande med lidt olie slås de 2 æg ud og steges i ca. 4 minutter.
- Imens moses ½ avocado på hvert skive brød med en gaffel.
- Anret spejlægget på brødet, drys med lidt flagesalt, peber og karse. Velbekomme!
Opskrift på avocadomad.
Den modne avocado bliver most med en gaffel på enten et stykke frisk brød eller ristet (det er nemlig også super lækkert) og på toppen et spejlæg med en blød æggeblomme. Mums!
Ikke kun smager det godt men det er også super fint at servere, måske hvis du har gæster til morgenmad eller brunch. Vi spiser jo også med øjnene.
Om det er pålæg, ost, marmelade eller noget helt fjerde at vi kommer på – så smager det bare virkelig godt!
Man kan også vælge at skære avocadoen ud i tynde skiver og fint placeret dem på brødet. Det ser også rigtig fint ud.
Mere inspiration til opskriften.
- Hvis du er lidt mere eksperimenterende, kan du også prøve at skifte spejlægget ud med et pocheret æg. Så får du en lækker gul blomme også.
- Du kan også lave din avocadomad på et stykke ristet rugbrød. Det smager også super godt. I det hele taget er vi rigtig glad for ristet rugbrød hjemme hos os.