Home MorgenmadGrød Chiagrød med mango

Chiagrød med mango

by Maria
Chiagrød med mango

Chiagrød med mango og kokosmælk

Her får du opskriften på en rigtig lækker chiagrød med mango. Prøv den til din morgenmad, den er mættende, let sød og er en perfekt start på dagen. Bliver det for sødt om morgenen så prøv den senere på dagen, som en eftermiddags snack eller en sundere dessert til aften.

Denne udgave får en skøn cremet smag og konsistens da den er lavet på kokosmælk og derefter vendt med lidt græsk yoghurt og til sidst blendet mango.

Chiagrød med mango

Chiagrød med mango

Chiagrød med mango og kokosmælk Her får du opskriften på en rigtig lækker chiagrød med mango. Prøv den til din morgenmad, den er mættende, let sød og er en perfekt start på dagen. Bliver det for sødt om morgenen så… Grød Chiagrød med mango European print
portioner: 1 portion forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. græsk yoghurt/skyr
  • 100 g. mango
  • Topping efter eget valg (granola/mysli/frisk frugt mm.)

Sådan gør du:

  • Rør chiafrøene ud i kokosmælken gerne et par gange med 5 minutters mellerum. Ciafrøene vokser hurtigt i væsken og kan godt klistre sig lidt sammen, det skal lige røres lidt ud
  • Derefter kommer du kålen i køleskabet natten over
  • Dagen efter vender du yoghurten i og blender mangotern som også vendes i chiablandingen
  • Kom chiagrøden i en glas (eller en bøtte hvis du skal have den med på farten) og top med granola eller hvad du har lyst til. Velbekomme!

Du kan både bruge mango som er optøet fra frost og frisk mango. Den fra frost er bare ekstra nemt og det smager stadig rigtig dejligt. Vi har meget ofte en pose med mangotern i fryseren.

Prøv evt. at lave en større portion, så har du til flere dage. Chiagrøden kan sagtens holde sig nogle 2-3 dage på køl. Det er en god to-go morgenmad for dem som har det behov i hverdagen. Man kan efterhånden få mange fine bøtter til at snuppe med på farten.

Jeg er blevet ret glad for chiagrød – det er lækkert og nemt. Du kan skrive chiagrød i søgefeltet her på bloggen og sp vil flere forskellige opskrifter komme frem. Du kan også se mere i hele kategorien ´grød´!

Chiagrød med mango

4 comments

Nete Larsen 14. juli 2018 - 18:20

Ser rigtig dejligt ud bruger du light kokosmælk, kan man evt bruge andet mælk så som mandel, ris eller soya? Eller måske alm minimælk?

Reply
Maria 18. juli 2018 - 10:11

Hej Nete,
Tusind tak!
Nogle gange bruger jeg light og andre gange den fede. Der er selvfølgelig forskel i smag og konsistens.
Jeg har kun prøvet med mandelmælk og det fungerer fint, så jeg tænker at de andre plantemælk også vil kunne bruges!
Almindelig mælk har jeg ikke haft den store succes med.
Kh. Maria

Reply
Jeanette 20. marts 2019 - 21:31

Skal man bruge alt i kokosmælken? Tænker på det i toppen som er ret tykt

Reply
Maria 21. marts 2019 - 6:41

Hej Jeanette,
Ja det skal man.
Du skal bare sørge for at få rørt godt rundt i kokosmælken inden det blandes det med frøene.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment