Chiagrød med kokosmælk

Chiagrød med kokosmælk og mango-ananaspure.

Her får du opskriften på en virkelig lækker chiagrød med kokosmælk og en mango-ananas puré på toppen.

Måske du bedre kender det som “chiapudding” eller “køleskabsgrød”? Nogle gange er det helt det samme. I andre tilfælde er der tilsat lidt havregryn i chiagrøden som giver en lidt tykkere og “grødagtig” konsistens end chiapudding.

Prøv denne udgave af chiagrød med havregryn.

Ens for begge er, at de er lavet over natten i køleskabet. De små chiafrø “arbejder” i væsken og suger det til sig, så du får en tyk konsistens. Hvis altså de rette mængder blandes sammen.

Det er super nemt at lave, og det smager skønt.

Chiagrød med kokosmælk

Mættende chiagrød med mango-ananas puré.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
2 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

Chiagrød

  • 4 dl kokosmælk
  • 4 spsk chiafrø
  • ½ tsk vaniljekorn
  • 1 knsp kardemomme
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 nip salt

Mango-anans puré

  • 60 g mango, gerne optøet fra frost
  • 60 g ananas, gerne optøet fra frost
  • 1 knsp vaniljekorn
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde

  • Rør chiafrøene ud i kokosmælk, honning, vaniljekorn, salt og kardemomme, med en gaffel.
  • Lad blandingen stå på køkkenbordet i 5 minutter og pisk frøene godt rundt igen.
  • Kom skålen på køl natten over.
  • Blend de 4 ingredienser sammen til frugtpuréen og kom det i en lille bøtte med låg og på køl.
  • Om morgenen fordeles chiagrøden i 2 skåle.
  • Det ene kan du evt. gemme til dagen efter.
    Kom mango-ananas puréen på toppen.
  • Du kan bl.a. også komme granola, frisk frugt, kokosflager, nødder mm. på.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan også vælge at bruge hjemmelavet hindbærpuré stedet for anans-mango puré.
  • Chiagrøden kan også bruges som indslag til en lækker brunch. I stedet for at dele opskriften i to, kan du komme det i mindre glas. Så rækker den nok til 4-5 små glas.
  • Brug selve opskriften på chiagrød til en basis-grød. Så kan du blande den med en masse forsskellige sager. Fx æblekompot, rabarberkompot eller jordbærpuré.

 

Flere opskrifter på chiagrød.

Chiagrød kan laves i rigtig mange forskellige udgaver, og så er det tilmed meget nemt at lave. Her kan du finde nogle af de chiagrød, som jeg laver til morgenmad.

Opskrift på chiagrød med ananas. 

Det er en lækker og mættende sag, som du kan nyde til morgenmad eller som et godt mellemmåltid.

Du kan lave din chiagrød med kokosmælk om aftenen og snuppe den med på farten om morgenen. Chiagrøden kan sagtens holde sig i køleskabet i 2-3 dage i en bøtte med låg.

Jeg er blevet ret glad for chiagrød! Det er super nemt at lave og så er det lækkert at spise om eftermiddagen. Eftermiddag er der hvor min søde tand virkelig melder sin ankomst og på det tidspunkt kan jeg også være lidt sulten.

2 Responses

  1. Hej Maria,
    Tænkte at chiagrød ville være en god start på en mandag morgen, men jeg er løbet tør for vaniljepulver og ligger heller ikke inde med en vaniljestang. Hvad ville du foreslå som erstatning. Jeg har evt. vaniljesukker og vaniljearoma

    1. Hej Trine,
      Jeg ville bare bruge enten vaniljesukker eller aromaen. Begge dele kan fint bruges i opskriften. 🙂
      Når jeg bruger vaniljesukker i stedet, så tager jeg altid en smule mere da sukkeret ikke har en ligeså intens vaniljesmag som kornene har.
      Jeg håber at du fandt en løsning til din mandag morgen 🙂
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..