Home Brunch Chiagrød med kokosmælk

Chiagrød med kokosmælk

by Maria
Chiagrød med kokosmælk

Chiagrød med kokosmælk og tropisk topping

Her får du opskriften på en lækker chiagrød med kokosmælk og en mango/ananas puré på toppen.

Det er en lækker og mættende sag, som du kan nyde til morgenmad eller som et godt mellemmåltid. Du kan lave din chiagrød med kokosmælk om aftenen og snuppe den med på farten om morgenen! Chiagrøden kan sagtens holde sig i køleskabet i 2-3 dage, i en bøtte med låg.

Chiagrød med kokosmælk

Chiagrød med kokosmælk

Chiagrød med kokosmælk og tropisk topping Her får du opskriften på en lækker chiagrød med kokosmælk og en mango/ananas puré på toppen. Det er en lækker og mættende sag, som du kan nyde til morgenmad eller som et godt mellemmåltid.… Morgenmad Chiagrød med kokosmælk European print
portioner: 2 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 4 dl kokosmælk (vælg selv fedtprocenten)
  • 4 spsk chiafrø
  • ½ tsk vaniljekorn
  • 1 knsp kardemomme
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 nip salt
  • MANGO/ANANAS PURÈ:
  • 120 g mango/ananas (gerne optøet fra frost)
  • 1 knsp vaniljekorn
  • 1 spsk vand

Sådan gør du:

  • Pisk chiafrøene ud i kokosmælken med en gaffel med honning, vaniljekorn, salt og kardemomme
  • Lad blandingen stå på køkkenbordet i 10 minutter og pisk frøene godt rundt igen. Kom skålen på køl natten over
  • Blend de 4 ingredienser sammen til frugtpuréen og kom det i en lille bøtte med låg og på køl
  • Om morgenen fordeles chiagrøden i 2 glas (det ene kan du evt. gemme til dagen efter) og kom mango/ananaspuréen på toppen
  • Du kan bl.a. også komme granola, frisk frugt, kokosflager, nødder mm. på. Velbekomme!

Du kan sagtens vælge andet end mango/ananaspurén på toppen. Måske en granola eller en nem hjemmelavet hindbærpuré.

Chiagrøden kan også bruges som indslag til en lækker brunch. I stedet for at dele opskriften i to, kan du komme det i mindre glas. Så rækker den nok til 4-5 små glas.

Jeg er blevet ret glad for chiagrød! Det er super nemt at lave og så er det lækkert at spise om eftermiddagen. Eftermiddag er der hvor min søde tand virkelig melder sin ankomst og på det tidspunkt kan jeg også være lidt sulten. Du kan også prøve denne chiagrød med hindbær.

Måske du bedre kender det som “chiapudding”? Nogle gange er det helt det samme. I andre tilfælde er der tilsat lidt havregryn i chiagrøden som giver en lidt tykkere og “grødagtig” konsistens end chiapudding.

Ens for begge er, at de er lavet over natten i køleskabet. De små chiafrø “arbejder” i væsken og suger det til sig, så du får en tyk konsistens. Hvis altså de rette mængder blandes sammen. Det er super nemt at lave, det smager skønt og så er det sundt.

Chiagrød med kokosmælk

Chiagrød med kokosmælk

2 comments

Trine 11. august 2019 - 18:19

Hej Maria,
Tænkte at chiagrød ville være en god start på en mandag morgen, men jeg er løbet tør for vaniljepulver og ligger heller ikke inde med en vaniljestang. Hvad ville du foreslå som erstatning. Jeg har evt. vaniljesukker og vaniljearoma

Reply
Maria 12. august 2019 - 9:12

Hej Trine,
Jeg ville bare bruge enten vaniljesukker eller aromaen. Begge dele kan fint bruges i opskriften. 🙂
Når jeg bruger vaniljesukker i stedet, så tager jeg altid en smule mere da sukkeret ikke har en ligeså intens vaniljesmag som kornene har.
Jeg håber at du fandt en løsning til din mandag morgen 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment