Mango chiagrød med mandelmælk.
Her får du opskriften på en frisk og mættende mango chiagrød. De små superfrø, chifrøene, er rørt ud i mandelmælk og kommet på køl natten over. Timerne i køleskabet giver frøene tid til at suge væsken så den bliver tyk, fast og får en grød lignende konsistens.
Dagen efter vendes chiagrøden med puréret mango og græsk yoghurt.
Prøv den til din morgenmad, den er mættende, let sød og er en perfekt start på dagen. Bliver det for sødt om morgenen så prøv den senere på dagen, som en eftermiddags snack eller en sundere dessert til aften.
Brug enten mango der er optøet fra frost eller frisk. Det er lidt nemmere at have en pose frosne mangotern i fryseren. Smagen i mangoen er stadig skøn!

ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl mandelmælk
- 4 spsk græsk yoghurt/skyr
- 200 g mango
- Topping efter eget valg (granola/mysli/frisk frugt mm.)
Sådan gør du:
- Rør chiafrøene ud i mandelmælken med en gaffel. Gerne et par gange med 5 minutters mellerum. Ciafrøene vokser hurtigt i væsken og kan godt klistre sig lidt sammen, det skal lige røres lidt ud
- Stil skålen med låg i køleskabet natten over
- Dagen efter blendes yoghurt og mangotern. Og vendes i chiagrøden
- Kom chiagrøden i en glas (eller en bøtte hvis du skal have den med på farten) og top med granola eller hvad du har lyst til. Velbekomme!
Prøv evt. at lave en større portion, så har du til flere dage. Chiagrøden kan sagtens holde sig nogle 2-3 dage på køl. Det er en god to-go morgenmad for dem som har det behov i hverdagen.
Man kan efterhånden få mange fine bøtter til at snuppe med på farten. Du kan se i min lille webshop lige her!
Jeg er blevet ret glad for chiagrød – det er lækkert, nemt og kan varieres i mange smage og udgaver.
Du kan også se mange flere chiagrøds opskrifter lige her!
2 comments
Kan man bruge skummetmælk
Hej Karina,
Ja det kan du sagtens 🙂
Mandelmælk har en smule mere smag i sig men med mango i har det helt sikkert ikke den store betydning.
Kh Maria