Fiskefilet

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade.

En frisk og ny stegt fiskefilet med hjemmelavet remoulade og så en citronbåd ved siden af. En god paneret rødspættefilet.

Et frokostbord er altså fuldendt når sådan en portion lune rødspættefilter er med til bords.

Jeg kan også anbefale dig at prøve denne skaldyrssalat til frokostbordet.

Her får du en nem fiskefilet opskrift og en remoulade opskrift. Jeg håber, at du kan bruge min fiskefilet opskrift.

De er nemme at lave og tager ikke lang tid at lave. Jeg synes også, at fiskefileter smager bedre, når man laver og panerer dem selv frem for at købe dem i supermarkedet.

Fiskefilet

Fiskefilet med panering og hjemmerørt remoulade.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
6 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

Fiskefilet

  • 4-6 rødspættefileter
  • ½ dl hvedemel
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Rigeligt olie/smør til stegning

Remoulade

  • 5 store spsk mayonaise
  • 3 store spsk pickles
  • Lidt salt og peber
  • Rugbrød tomater, citronbåde og dild

Fremgangsmåde

  • Kom mayo og pickles i en minihakker og kør den et øjeblik.
  • Drys med lidt salt og peber og smag til.
  • Nogle fortrækker en meget fin remoulade og andre en mere grovhakket.
  • Det er helt op til dig, hvor meget du kører den i minihakkeren.
  • Kom mel på en tallerken sammen med 1 tsk salt og lidt peber.
  • Pisk ægget i en dyb tallerken og kom rasp på en tredie tallerken.
  • Vend først fiskefilterne i mel derefter i æg og til sidst i rasp.
  • På en varm pande med olie/smør (jeg foretrækker en blanding) steges fiskefilterne ca. 4 minutter på hver side.
  • Drys evt med lidt ekstra salt.
  • Server dem gerne lune sammen med citron- og tomatbåde, frisk dild, rugbrød og den hjemmerørte remoulade. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Rødspættefileter kan du købe på køl i langt de fleste supermarkeder. Der er ofte pakker med en 3-4 stykker i hver. Det er dem, du skal bruge, da jeg i denne opskrift selv laver paneringen til fiskefilterne. Hvis du ikke kan finde dem i dit supermarked, er de garanteret at finde i din lokale fiskehandler.
  • Fiskefileterne og så denne opskrift på krabbesalat er utrolig populære til de årlige frokoster sammen med min familie.
  • Steg gerne dine hjemmelavet fiskefilet i en blanding af smør og olie. Det synes jeg giver det bedste resultat.

Fiskefilet

Hjemmelavet remoulade.

Det er ikke alle, der ved det, men når man skal lave en remoulade, så skal man faktisk også bruge en mayonnaise.

Til remouladen er brugt denne mayonaise. Men du kan selvfølgelig også købe en færdig udgave. I så fald anbefaler jeg, at du køber en “ægte mayonaise” som nogle slags hedder.

Hvis du vil lave den helt nemme udgave, så kan du selvfølgelig droppe at røre din egen remoulade sammen og så blot købe en færdiglavet. Der kan man efterhånden få nogle ret gode nogle.

Server din hjemmelavet remoulade til en pandestegt rødspættefilet.

Lav fiskefilet i forvejen.

Når fiskelfilterne er stegt, er det jo ikke sikkert, at I skal spise dem lige med det samme. I vores familie har vi tradition for, at få retter kommer på bordet lidt efter lidt. Sådan er det nok hos mange andre familier.

Her kan du så tænde ovnen på 50-60 grader og stille fisken ind i et ovnfast fad. Så holder de sig lune indtil de skal på bordet. Dog skal de ikke stå der i flere timer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..