Home Kager Havregrøds muffins med chokolade

Havregrøds muffins med chokolade

by Maria
havregrøds muffins med chokolade

Havregrøds muffins med chokolade.

Disse havregrøds muffins med chokolade minder lidt om små (lidt sundere) kager. De er uden tilsat sukker, på nær den mørke chokolade, og er i stedet sødet med dadler. Der er nemlig tilsat rigeligt grofthakket chokolade og de smager virkelig skønt.

Det er et lækkert og lidt sundere alternativ til kagen. Eller når den søde tand melder sig om eftermiddagen eller aftenen.

De er utrolig nemme at lave. Så har du ingredienserne i huset, så er det bare om at komme igang. Du bliver simpelthen nød til at prøve dem.

De opbevares i en bøtte på køl og kan også sagtens fryses ned.

havregrøds muffins med chokolade

Havregrøds muffins med chokolade

print
portioner: 8 store muffins forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

ingredienser

  • 8 dadler, dem fra papæske
  • 100 g mørk chokolade, groft hakket
  • 3 dl havregryn
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker (eller ½ tsk vaniljekorn)
  • 1 knsp salt

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 185 grader (varmluft)
  • Fjern sten fra dadlerne og mos dem på en tallerken med en gaffel
  • Bland æg i en skål og pisk det sammen med de mosede dadler
  • Kom resten af ingredienserne i, bland det godt sammen og fyld blandingen i silikone muffinsforme
  • Bag dem i ovnen i 20 minutter. Velbekomme!

havregrøds muffins med chokolade

Jeg er selv virkelig vild med dem. Jeg synes at de smager helt fantastisk. MEN ok, gør alt med chokolade ikke det!

Vi laver dem til eftermiddags snack og så kan Josefine godt få en med i skole i ny og næ. Jeg giver hende til tider “lidt sødt” med. Som lige så godt kan være noget med frugt – det varierer alt efter hvad vi har herhjemme.

Du kan også prøve disse havregrødsmuffins med banan og mandler. De er nok lidt mere velegnet til morgenmaden eller mellemmåltidet på farten.

7 comments

Sarah 29. april 2017 - 19:02

Jeg bruger næsten den samme opskrift, når jeg skal lave u(sunde) sager! Jeg plejer dog at erstatte lidt af havregrynen+1æg med en banan i stedet. Så smager det helt ligesom banankage, MUMS! 🙂

Reply
Maria 2. maj 2017 - 12:18

Hej Sara,

Det lyder også rigtig lækkert!
Og hvor er det skønt, at finde sundere og lækre alternativer. 🙂
Jeg har også overvejet, at jeg snart skulle lave mig et bananbrød!
Rigtig god dag til dig!

De bedste hilsner Maria

Reply
Rima 20. januar 2019 - 17:51

Wauw ! Sindssyge lækre. Ærger mig over at jeg ikke lavede dobbeltportion 😀

Reply
Maria 23. januar 2019 - 14:26

Hej Rima,
Hvor er det bare skønt at læse! Dejligt.
Jeg laver nogle gange dobbelt portion og så fryser jeg de ekstra ned, som vi ikke når at spise.
Det er så nemt hvis jeg en anden dag har lyst til en havregrøds muffin.
Tak for din hilsen og hav en god dag.
Kh. Maria

Reply
Anonym 30. juni 2019 - 21:20

Kan man undlade dadlerne?

Reply
Maria 4. juli 2019 - 12:30

Hej,
Opskriften her er lavet ud fra at dadlerne er i, så jeg vil være bange for hvordan de vil blive uden. Men måske det vil gå fint. Dadlerne er tilføjet for at give sødme, så alternativt kan du søde med lidt flydene honning eller sukker.
Kh Maria

Reply
Ida Vannby 22. november 2020 - 22:58

De er virkelig gode! Jeg nøjes med halvdelen af chokoladen, og så kan de holde en hel arbejdsuge, hvis jeg lige har brug for en snack

Reply

Leave a Comment