Home bagværk Havregrøds muffins

Havregrøds muffins

by Maria
Havregrøds muffins

Havregrøds muffins med banan og mandler

Nemme havregrøds muffins med banan og godt med bid i, fra mandler og solsikkekerner. De er gode til både morgenmad eller et hurtigt mellemmåltid. Også til at have med på farten.

Opskriften på disse havregrøds muffins er en af “de lette”. De er som sagt sødet med banan og ikke sødet med andet. Har du en sød tand, så tilføj et par spsk. sukker/honning. Er du til andre frø og nødder end dem i opskriften, så kan du sagtens skifte ud efter lyst.

Havregrøds muffins

Havregrøds muffins

Havregrøds muffins med banan og mandler Nemme havregrøds muffins med banan og godt med bid i, fra mandler og solsikkekerner. De er gode til både morgenmad eller et hurtigt mellemmåltid. Også til at have med på farten. Opskriften på disse… Morgenmad Havregrøds muffins European print
portioner: 6 stk. forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 2 store modne bananer (eller 3 små)
  • 3 æg
  • 3 dl havregryn
  • 1 knsp. kardemomme
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk vaniljekorn
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mandler, groft hakket
  • ½ dl solsikkekerner
  • Evt. ½-1 dl. mælk

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Bananerne moses i en skål med en gaffel
  • Tilsæt æg og pisk det godt sammen
  • Kom resten af ingredienserne i skålen og bland det godt, (gem 1/3 af mandlerne til toppen)
  • Føles dejen meget fast, så tilsæt mælk ½-1 dl
  • Kom massen i 6 muffins silikone forme og drys resten af mandlerne på toppen
  • De bages i ovnen i 20-25 minutter. Lad dem køle af før de kommes i en bøtte. Velbekomme!

Mange er på farten hele dagen og nogle gange, så kan det være svært med madpakkeidéerne. Er du en af dem der også tager morgenmaden med på farten, måske spiser den på vej til jobbet eller når du er kommet frem. Så er de her havregrøds muffins altså super gode. De er faste – lige til at spise med en hånd og falder ikke fra hinanden, hvis du kommer dem ned i en bøtte.

Min bagte grød med kanel og gulerod har også været ret populær. Der har været mange inde og se på opskriften og det er virkelig en fornøjelse, at lave noget som mange kan få glæde af. Så bliv endelig ved med tilbagemeldinger og ønsker – jeg vil meget gerne eksperimentere og forsøge, at opfylde jeres ønsker.

31 comments

Leena 24. april 2017 - 18:57

Hi. I just wanted to say that I like to your blog even i do not understand Danish 100%. All your receipts are very delicious and inspires me. I hope you could time to time write also in english.

Reply
Maria 20. juni 2017 - 10:41

Kan de evt bages i alm papirsforme ?

Reply
Maria 27. juni 2017 - 19:27

Hej Maria,

Har du mod på det, så er det da et forsøg værd?
Skriv meget gerne til mig – hvis du får dem lavet.
Jeg er måske lidt bange for, at de vil hænge fast pga. manglende fedtstof. Og de hænger netop ikke fast, når de bages i silikone forme.
Det gode ved de forme er. at de kan bruges igen og igen. 🙂
De bedste hilsner Maria

Reply
Katrine 25. marts 2018 - 11:47

Faldt lige over denne kommentar, og ville fortælle at det er muligt at bage dem i papirsforme (og få dem ud igen!), men silikone forme er helt klart de bedste

Reply
Anja 18. august 2019 - 16:55

Kan de fryses?

Reply
Maria 19. august 2019 - 8:55

Hej Anja,
Ja de kan godt fryses ned 🙂
KH Maria

Reply
Mia 5. september 2017 - 21:10

God opskrift. Jeg synes dog godt at de kan tage lidt salt. Det vil jeg i hvert fald tilsætte en anden gang.

Reply
Maria 13. september 2017 - 9:23

Hej Mia,
God idé! Det vil jeg da give et forsøg næste gang! 🙂
Ha´ en dejlig dag:

De bedste hilsner Maria

Reply
Anonym 6. september 2017 - 11:14

Hvor længe holder de sig og kan de evt fryses? Tak for inspirerede side☺️

Reply
Maria 13. september 2017 - 9:22

Hej,
De kan sagtens holde sig i 3-4 dage i køleskabet, i en bøtte med låg.
Jeg vidt jeg husker, har jeg ikke prøvet at fryse dem før. Så det kan jeg ikke helt svare dig på!

De bedste hilsner Maria

Reply
Andreas 12. januar 2020 - 16:39

Hej
Vi har bagt dine muffins flere gange og fryser dem altid ned.
Hvis man tager dem op aftenen før og putter 2-3 stykker i en pose, så er de klar når man hopper i bilen næste morgen.
Jeg prøvede, så sent som i går, at lave en portion med salt og en uden, og det gør virkelig noget godt!
Vi laver gerne 2-5x opskriften så vi har til længere tid.

/Andreas

Reply
Belinda Møller 12. januar 2018 - 19:45

De er vildt gode, personlig tilføjer jeg gerne En smule mørk chokolade og enten hindbær eller blåbær! De er perfekte til morgenmad på farten!

Reply
Maria 18. februar 2018 - 19:19

Hej Belinda,
Bedre sent end aldrig ser jeg din kommentar 🙂
Det lyder lækkert med chokolade og bær i.
Jeg tror at jeg vil prøve med nogle bær næste gang, må vidst hellere snart lave en portion igen!
God aften,
Kh Maria

Reply
Lisbeth Ejlertsen 18. februar 2018 - 16:46

Jeg har forsøgt 2 gange nu. Og begge gange ligner de langt fra dine. Du skriver det ikke men skal man lave havregrød og putte resten af ingredienserne i eller hvordan. Mine bliver helt flade☺️

Reply
Maria 18. februar 2018 - 19:17

Hej Lisbeth,
De hedder bare havregrøds muffins men du skal ikke lave en havregrød først.
Blander du bare ingredienserne sammen og kommer det i muffinsforme?
Det lyder mærkeligt at dine bliver helt flade.
Kh. Maria

Reply
Anette Christensen 30. oktober 2019 - 15:06

Hejsa.
Jeg har bagt dem mange gange og alle herhjemme er vilde med dem.
Lige et spørgsmål ang Bagepulveret. Jeg kommer det i men synes ikke at de hæver ?
MVH Anette

Reply
Wicky 31. marts 2018 - 23:15

Hvis de blive flade kan det tyde på der er rørt for meget i dejen efter bagepulver er tilsat det skal kun lige vendes i med lidt af melet.

Reply
Maria 9. april 2018 - 21:02

Hej Wicky,
Tusind tak for dit input. Det havde jeg ikke tænkt på at svare Lisbeth!
Fortsat god aften 🙂
Kh. Maria

Reply
Sara 2. maj 2018 - 16:29

Hej!
Har du overvejet at lave en youtube kanal, hvori du viser nogle af dine opskrifter. Jeg er lige faldet over din side og jeg glæder mig til at afprøve nogle af dine lækre opskrifter, jeg er helt opslugt!

Reply
Maria 6. maj 2018 - 19:25

Hej Sara,
Ja det har faktisk før strejfet mine tanker! Det er nok fordi det stadig er lidt uvant for mig, at jeg ikke har sat mig mere ind i det.
Men det ville helt sikkert være en god idé. Måske du har fået skubbet til, at jeg kaster mig ud i det 🙂
Kh. Maria

Reply
Ditte 25. oktober 2018 - 22:17

Ved du, hvor mange kalorier der ca er i én muffin? Er igang med større vægttab, og jeg skal simpelthen finde på noget morgenmad som ER sund. Dejlig side du har, følger dig også på IG☺️

Reply
Maria 26. oktober 2018 - 9:14

Hej Ditte,
Dejligt at du følger med!
Nej det ved jeg ikke – jeg beregner ikke selv kalorier! Det er et valg jeg har taget af flere årsager.
Men der er ikke vildt mange kalorier i en muffin. Du kan selvfølgelig undlade eller skære ned på mandler/solsikkekerner, hvis der skal være mindre kalorier i. Men der er jo så en masse andre gode sager i både mandler og kerner.
Jeg vil dog ikke råde dig til det ene eller andet, da jeg ikke er uddannet indenfor ernæring!
Kh. Maria

Reply
Ditte 26. oktober 2018 - 21:35

Jeg er heller ikke kalorie-forskrækket, hvis det bare er af det rigtige…giver det mening? Altså hvis en kage og en avocado indeholdt samme antal kalorier, ville jeg have det bedre med avocadoen, så ville synes det var en skam at skære ned på nødder fx heri Nå men Anyway, jeg prøvede en variant af opskriften: elsker bladankage, så kom mandelessens i og undlod de andre krydderier. Tilføjede ydermere cashewnødder. Med lidt god vilje, var det næsten rigtig kage Så tak for opskrift!

Reply
Trine 26. januar 2019 - 12:53

Hej. Der er 1440 kcal i hele portionen og så kan du jo bare dividere med det antal muffins du får. Jeg har små forme og fik 12 muffins så dvs 120 kcal pr muffin ved mig 🙂

Reply
Anne 13. december 2018 - 12:17

Tusind tak for ideer der kan spises når man er nødt til at have mindst en hånd på rattet. Pendler 200km hver dag – i bil – og kan derfor ikke spise grød mm.

Reply
Maria 27. januar 2019 - 11:07

Hej Anne 🙂
Jeg må have overset din besked. Men tusind tak for din hilsen!
Det er så dejligt at læse, at opskriften kunne bruges til netop det.
Jeg kender det godt og det er super rart med noget der er let at spise på de lange køreture.
God søndag til dig,
Kh. Maria

Reply
Anne Nielsen 27. august 2019 - 15:10

Tak for nogle dejlige opskrifter,
Jeg har idag prøvet disse muffins dog kom jeg en lille håndfuld hakkede abrikoser i og undlod kardemomme og vanilje. De blev super gode, skal dog til næste gang tilsætte lidt salt .

Reply
Maria 2. september 2019 - 11:58

Hej Anne,
Det lyder virkelig også lækkert med hakkede abrikoser i, mums! Jeg elsker abrikoser.
Tak for tippet 🙂
Du har helt ret i, at de sikkert godt kan klare et lille nip salt.
God dag til dig 🙂
Kh Maria

Reply
Inge-lise jacobsen 17. november 2019 - 8:19

Tak for en dejlig opskriftfin konsistens, kunne du lave opskrift med lakrids pulver, kokos, appelsin saft skal eller citron ingefær selvfølgelig ikke alt på en gang, ville det være dejligt er vil med dine simple og nemme opskrifter der ikke koster så meget at lave

Reply
Maria 19. november 2019 - 9:06

Hej Inge-Lise,
Tak for din besked og dine input.
Det vil jeg prøve at lave lidt mere af. Måske en lidt julet opskrift i den nærmeste tid.
Kh Maria

Reply
Lene Jespersen 26. november 2019 - 11:10

Linket til bagte grød med kanel og gulerod – virker ikke 🙂

Reply

Leave a Comment